Dolar
32.38
Euro
34.93
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.30
BTC/USDT
70,654.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

'Avro Bölgesinin dağılma olasılığı arttı'

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’in anketine göre, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden ayrılma kararının ardından Avro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılma olasılığı arttı.

28.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
'Avro Bölgesinin dağılma olasılığı arttı'

FRANKFURT  

Piyasa beklentilerine ilişkin araştırmalar yapan Sentix’in anketine göre, Birleşik Krallık’ın Avrupa Birliğinden (AB) ayrılma (Brexit) kararının ardından Avro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılma olasılığı arttı.

Sentix’in aylık Avro Bölgesi Dağılma Endeksi (EBI) anketinin sonuçlarına göre, Birleşik Krallık vatandaşlarının AB’den ayrılmasına ilişkin beklenmedik kararı, aynı zamanda avronun temelini yeniden sert şekilde sarsabilir.

Sentix Avro Bölgesi Dağılma Endeksi, geçen ayki yüzde 12,3 seviyesinden bu ay yüzde 27,2’ye yükseldi. Bu, ankete katılan yatırımcıların yüzde 27,2’sinin Avro Bölgesinin 12 ay içerisinde dağılmasının mümkün olabileceğini düşündüğü anlamına geliyor. Ayrıca, avrodan yeni çıkış adayları da ortaya çıktı.

Ankete göre, Holanda için Avro Bölgesi Dağılma Endeksi büyük bir hızla yükseldi. Avro Bölgesi dağılma endeksi Hollanda'ya kıyasla çok daha düşük olmasına karşın İtalya ve İspanya'da da artış gösterdi. Yunanistan odakta olmaya devam ederken, Almanya'nın endeks değerleri ise çok düşük seviyede gerçekleşti.

Brexit referandumu yalnızca avronun dağılma olasılığını artırmadı aynı zamanda diğer ülkelere yayılma riskini de artırdı. 


Muhabir: Abdulselam Durdak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.