Dolar
32.38
Euro
35.08
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,563.10
BTC/USDT
70,820.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Avrupa sofralarının 'közlenmiş biberi' Biga'dan

Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulu bir işletme, çeşitli bölgelerden temin ettiği kırmızı biberleri işleyip közlenmiş olarak, ABD, Kanada, İngiltere, Hollanda, İsveç ve İtalya gibi ülkelere ihraç ediyor.

05.10.2016 - Güncelleme : 05.10.2016
Avrupa sofralarının 'közlenmiş biberi' Biga'dan Fotoğraf: Serten Akkaya/AA

ÇANAKKALE - Serten Akkaya

Çanakkale'nin Biga ilçesinde kurulu bir fabrikada, ülkenin bazı noktalarından alınıp işlenen biberler, közlenmiş olarak birçok ülkeye gönderiliyor.

Biga Organize Sanayi Bölgesinde kurulu firmanın Genel Müdürü Erdil Çağlayan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrikalarının yıllık 7 bin ton biber işleme kapasitesine sahip olduğunu söyledi.

Biber sezonunda 350 işçinin çift vardiya çalıştığı fabrikada, sezon dışında 65 kişinin görev yaptığını anlatan Çağlayan, işlenen biberlerin Avrupa sofralarını süslemesinden mutlu olduklarını dile getirdi.

"Geçen yıl 5 milyon avro tutarında ihracat yaptık"

Geçen yıl 5 milyon avro tutarında ihracat yaptıklarını dile getiren Çağlayan, bazı dönemler biber bulmakta sıkıntı çektiklerini söyledi.

Çağlayan, biberin ilk çıktığı yer olan Adana'dan başlayarak Çanakkale, Karacabey ve Manisa'dan aldıkları ürünü işledikten sonra közlenmiş hale getirdiklerini bildirdi.

Hazırlanan biberleri ABD, Kanada, İngiltere, Avustralya, Hollanda, Almanya, Yeni Zelanda, Endonezya, İsveç, İtalya, Romanya ve Yunanistan'a ihracat ettiklerini anlatan Çağlayan, "Ürünlerimizin dünya sofralarında beğenilerek tüketildiğini öğrenmek bizleri gururlandırıyor." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın