Dolar
32.33
Euro
34.88
Altın
2,214.10
ETH/USDT
3,575.00
BTC/USDT
70,486.00
BIST 100
9,056.31
Ekonomi

Bakan Çelik ve FAO heyeti, EXPO'yu gezdi

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano da Silva, EXPO 2016 Antalya sergi alanını gezdi.

06.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
Bakan Çelik ve FAO heyeti, EXPO'yu gezdi Foto: AA/Orhan Çiçek

ANTALYA

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) Genel Direktörü Jose Graziano da Silva örgütün 30. Avrupa ve Orta Asya Bölgesel Konferansı kapsamında düzenledikleri basın toplantısının ardından, beraberlerindeki heyetle Aksu ilçesine geldi.

Burada, EXPO 2016 Antalya sergi alanına, ziyaretin anısına İzmir'in Bayındır ilçesinden transplantasyon yöntemiyle getirilen 205 yıllık zeytin ağacını diken Çelik ve Silva, daha sonra buggylerle konvoy halinde sergi alanını gezdi.

Çelik ve Silva, Çin bahçesini ziyaret ederek, bilgi aldı, tarihi İpek Yolu'nun canlandırıldığı bitki heykellerini gezdi, ipek böceğinin Çin'den çıkışını simgeleyen Çin prensesinin önünde fotoğraf çektirdi.

Ardından Şanlıurfa Belediyesi tarafından, sergi alanında kurulan bahçeyi gezen Çelik ve Silva, Harran Evlerine girerek, inceleme yaptı.

Çelik, Silva ve beraberindekiler EXPO 2016 Antalya sergi alanında, 2 bin 600 metrekare büyüklüğündeki yağmur ormanları serasını da ziyaret etti.

Osmanlı bahçesinde Türk kahvesi ve şerbet ikramı

Daha sonra, Osmanlı bahçesine giden Çelik ve Silva'ya bahçe hakkında bilgi verildi. Burada tasavvuf müziği dinleyen Çelik ve Silva'ya Türk kahvesiyle Osmanlı şerbeti ikram edildi.

Bakan Çelik, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, heyetin sergi alanındaki birtakım etkinlikleri de görme imkanı bulduğunu belirterek, "Hayretle izlediklerini söylediler. Yabancı basın da fotoğraf makineleri, kameralarla alanı görüntülüyordu, bunları ülkelerine taşıyacaklar. Genel Direktör Silva, EXPO 2016 Antalya sergi alanındaki güzellikleri FAO'nun merkezine taşıyacak. 'Bu kadar güzel olduğunu tahmin etmemiştim' dedi." ifadelerini kullandı.

Muhabir:Ayşe Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın