Dolar
32.38
Euro
35.06
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.10
BTC/USDT
70,814.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Bakan Sarıeroğlu: Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci faslını başlattık

Bakan Sarıeroğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli İstihdam Seferberliğimizin ikinci faslını başlattık. Çok güçlü teşviklerimiz var. Bunlarla ilgili uygulamalarımızı, kampanyalarımızı başlatıyoruz." dedi.

26.04.2018 - Güncelleme : 26.04.2018
Bakan Sarıeroğlu: Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci faslını başlattık

SAKARYA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Sakarya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) yeni hizmet binası, Ferizli, Söğütlü, Geyve ve Sapanca Sosyal Güvenlik Kurumu hizmet binalarının toplu açılış törenine katıldı. 

Törende konuşan Bakan Sarıeroğlu, Türkiye'nin büyük değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu belirterek, yeni hizmet binalarının hayırlı olmasını diledi.

Sakarya'nın gelişmesi, ilerlemesi ve büyümesinin temel öncelikleri olduğunu vurgulayan Sarıeroğlu, "İyi işler çıktığını da görüyoruz. 11 hizmet merkeziyle vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz. Türkiye genelinde bakanlık olarak bağlı kuruluşlarımız Türkiye İş Kurumu, Sosyal Güvenlik Kurumu, hep birlikte yaptığımız çalışmalarla ülkemizin hem dünü hem bugünü hem de geleceğiyiz." diye konuştu.

"Vatandaşlarımız geleceğe daha umutla baksın istiyoruz"

Çalışmaları hakkında bilgi veren Sarıeroğlu, şöyle konuştu:

"Diğer taraftan İŞKUR aracılığıyla iş bulma konusunda faaliyetlerimizi yürütüyoruz. İşsiz kaldığı zaman kardeşlerimizin işsizlik sigortası ödenekleriyle ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aktif iş gücü programlarımızı gerçekleştiriyoruz. Uzun süre işsiz olan vatandaşlarımızla ilgili toplum yararına çalışma programlarımızı yürütüyoruz. Sıkıntıya giren işverenlerimizin yanındayız. Dezavantajlı kesimlerle alakalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

12 milyon 137 bin emekli grubumuz var. 22 milyona ulaşmış aktif sigortalı grubumuz var. Nüfusumuzun yüzde 99'unu şemsiyesi altında bulunduran bir genel sağlık sigorta sistemimiz var. Vatandaşlarımız geleceğe daha umutla bakabilsin, büyük, güçlü Türkiye yolunda beraberlik ve refah içerisinde vatandaşlarımızın hayatını sürdürmesini sağlamak istiyoruz." 

"İstihdamla ilgili daha güçlü hedeflere ulaşacağız"

Sakarya'nın Milli İstihdam Seferberliği konusunda ilk 10 ilden birisi olduğunu anımsatan Sarıeroğlu, "21 binlik bir istihdam artışı sağladı. Sakarya Ar-Ge Girişimcilik ve İnsan Kaynakları Fuarı'nda (SAGİF) işverenlerimizle görüştük. Bu seneyle alakalı ciddi istihdam artışı olacağının sinyallerini aldık. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Milli İstihdam Seferberliğimizin ikinci faslını başlattık. Çok güçlü teşviklerimiz var. Bunlarla ilgili uygulamalarımızı, kampanyalarımızı başlatıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız, bu yıl için 'artı 2 istihdam.' dedi. İnşallah il il gezeceğiz, çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Bir yılda 1,5 milyon ek istihdam sağladıklarını vurgulayan Bakan Sarıeroğlu, bunu daha da arttıracaklarını bildirdi. Gençlerin işsizliğinde 4,6 puanlık bir düşüş sağladıklarına dikkati çeken Sarıeroğlu, "Diğer taraftan her yıl iş yükü piyasasına 800 bin kişinin girdiği bir ülkeyiz. 28 milyona gelmiş istihdam, 32 milyonluk iş gücü oranına sahibiz. İnşallah istihdamla ilgili daha güçlü hedeflere daha güçlü şekilde ulaşacağımıza inanıyoruz." dedi. 

Muhabir: Onur Orhan-Uğur Subaşı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.