Ekonomi

Bandırma'dan 10 ülkeye 1 milyon ceviz fidanı

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde üretilen ceviz fidanları, İtalya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan'ın aralarında bulunduğu 10 ülkeye gidiyor

24.05.2017 - Güncelleme : 24.05.2017
Bandırma'dan 10 ülkeye 1 milyon ceviz fidanı

BALIKESİR-Ahmet Pesen

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde, Kasım 2016-Mart 2017 sezonunda üretilen yaklaşık 5 milyon ceviz fidanından 1 milyonu ihraç edildi.

Bandırma'nın kırsal mahalleleri Sahil Yenice, Ömerköy, Erikli ve Dutliman'da üretilen ceviz fidanları, İtalya, Fransa, Yunanistan, Bulgaristan, Gürcistan, Azerbaycan'ın aralarında yer aldığı 10 ülkede alıcı buluyor.

İlçe Ziraat Odası Başkanı Süleyman Dönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin ceviz üretim potansiyeline dikkati çekerek, şunları kaydetti: 

"Bu yıl 1 milyon fidanımız ihraç edildi. 3,5-4 milyon fidanımız da yurt içi piyasada pazar buldu. 10 kadar ülkeye ihracatımız var. Gürcistan, Azerbaycan,Yunanistan, Bulgaristan, İtalya, Fransa ve Türk cumhuriyetlerinin birçoğuna ihracatımız gerçekleşiyor. Bölgemizde ceviz fidanı ekimi bir numara oldu. Türkiye genelinde üretimde ve ihracatta birinciyiz. Bölgemizi tarım üretimi açısından başarılı buluyoruz."

İhracat alanında çok ciddi bir pazar araştırması yapılması gerektiğine de değinen Dönmez, mevcut trendin devamı halinde bölgeden ihraç edilen ceviz fidanı sayısının gelecek yıl 2 milyonu, yakın gelecekte de 5 milyonu bulmasını beklediklerini söyledi.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın