Dolar
32.34
Euro
35.17
Altın
2,161.44
ETH/USDT
3,425.40
BTC/USDT
65,939.00
BIST 100
8,718.11
Ekonomi

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam

Başbakan Yardımcısı Şimşek, "Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Büyük bir badire atlattık. Bu kadar büyük bir şoka rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir normalleşme var." dedi.

Kerem Kocalar  | 30.07.2016 - Güncelleme : 30.07.2016
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam

Gaziantep

GAZİANTEP

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te bir otelde, kentteki sanayici ve iş adamlarıyla bir araya geldi. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Şimşek, Türkiye'nin hızlı bir şekilde normalleşme sürecini yaşadığını söyledi.

İş, aş, istihdam ve yatırımın her zaman gündemleri olduğunu anlatan Şimşek, "Kentimizi ve ülkemizi nasıl daha ileriye taşırız, demokrasimizi nasıl daha güçlendiririz gibi düşüncelerimiz var. Çok şükür siyasi istikrar pekişti." dedi.

İş adamları ve sanayicilerle yaptıkları toplantıda da bu konuların istişaresini yaptıklarını ifade eden Şimşek, toplantının Gaziantep ve ülke için hayırlara vesile olmasını diledi.

"Türkiye'nin demokrasisi daha güçlü, geleceği daha parlak"

Başbakan Yardımcısı Şimşek, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminden ülke ekonomisinin nasıl etkilendiği yönündeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Türkiye ekonomisinin temelleri sağlam. Türkiye ekonomisi, güçlü bir şekilde şoklara karşı direniyor. Büyük bir badire atlattık. Dediğim gibi, Türkiye'nin demokrasisi daha güçlü, geleceği daha parlak, siyasi istikrarı daha pekişmiş durumda. Temellerimiz zaten sağlam. Reformlarla ülkemizi daha ileriye taşıyacağız. Bu kadar büyük bir şoka rağmen görüyorsunuz piyasalarda hızlı bir normalleşme var, kaybedilen zemin yeniden kazanılıyor. Dolayısıyla Türkiye önüne bakacak, Türkiye milletiyle birlikte daha müreffeh, istikrarlı ve huzurlu bir ülke. İnşallah küresel anlamda ülkemiz daha büyük bir aktör olarak yoluna devam edecek."

Şimşek'in, kentteki bazı şehit ailelerine taziye ziyaretinde bulunacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.