Dolar
32.34
Euro
34.88
Altın
2,219.46
ETH/USDT
3,571.20
BTC/USDT
70,699.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Bayer’den Monsanto'ya 62 milyar dolarlık teklif

Bayer AG, ABD merkezli tarım şirketi Monsanto'yu satın almak için tamamı nakit olmak üzere, hisse başına 122 dolar, toplam olarak da 62 milyar dolar teklif etti.

23.05.2016 - Güncelleme : 24.05.2016
Bayer’den Monsanto'ya 62 milyar dolarlık teklif

FRANKFURT

Alman ilaç ve kimya şirketi Bayer AG, ABD’li tarım şirketi Monsanto'yu satın almak için tamamı nakit olmak üzere, 62 milyar dolarlık teklif sundu.

Bayer AG’den yapılan açıklamada, şirketin ABD merkezli tarım şirketi Monsanto'yu satın almak için tamamı nakit olmak üzere, hisse başına 122 dolar, toplam olarak da 62 milyar dolar teklif ettiği ifade edildi.

Açıklamada, şirketin daha fazla spekülasyonu önlemek ve paydaşların sorularına yanıt vermek için Monsanto'ya sunduğu teklifin içeriğini açıkladığı bildirildi.

Bayer'in Monsanto'nun yaptığı işe, yönetim ekibine, güçlü yenilikçi kapasitesine ve çiftçilere bağlılığına uzun süredir saygı duyduğu aktarılan açıklamada, "Monsanto şirketinin satın alımı, küresel bir tarım lideri oluşturmak için güçlü bir seçenek olabilir." ifadesine yer verildi.

Açıklamada, şirketin söz konusu satın alma işlemini borçlanma ve öz kaynak kombinasyonuyla finanse etmeyi planladığı kaydedildi.

"Monsanto'nun işine uzun zamandır saygı duyuyoruz"

Bayer AG Üst Yöneticisi (CEO) Werner Baumann, konuya ilişkin açıklamasında, "Monsanto'nun işine uzun zamandır saygı duyuyoruz ve Monsanto'nun her iki şirket hissedarları için önemli bir değer üretme kapasitesi ortaya çıkarabilecek entegre bir iş oluşturma vizyonunu paylaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Baumann ayrıca, iki şirketin birlikte çiftçilerin, tüketicilerin, çalışanların ve faaliyet gösterilen yerlerdeki toplumların yararına olan, tarım sektöründe olağanüstü yenilikçi kapasiteye sahip lider bir oyuncu inşa edebileceğini sözlerine ekledi.

Muhabir:  Abdulselam Durdak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın