Dolar
32.35
Euro
34.91
Altın
2,219.26
ETH/USDT
3,555.60
BTC/USDT
70,775.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: Fikri Mülkiyet Borsası patentlerin ticarileşmesine katkı sağlayacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, "Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak olan Fikri Mülkiyet Borsası patentlerin ticarileşmesine büyük katkı sağlayacaktır." dedi.

28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü: Fikri Mülkiyet Borsası patentlerin ticarileşmesine katkı sağlayacak

ANKARA 

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak Fikri Mülkiyet Borsası'nın, patentlerin ticarileşmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Ülkemizde, patentlerin, tasarımların, markaların hem nicelik hem de nitelik olarak artması için yoğun bir şekilde çalışacağız. İşletmelerin finansal yapılarında da marka değerlerinin ve patentlerin ağırlık kazanmasını istiyoruz." dedi. 

"Ar-Ge Merkezleri ve Teknoloji Geliştirme Bölgelerinin Sınai Mülkiyet Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi" tanıtım toplantısı, Türk Patent Enstitüsü (TPE) Konferans Salonu'nda yapıldı.

Bakan Özlü, bir taraftan Fetullahçı Terör Örgütü'nü (FETÖ) etkisiz hale getirmek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, bunu yaparken de asli vazifelerini yapmaya gayret ettiklerini dile getirdi.

Türkiye'nin yükselen grafiğinin daha önce de frenlenmeye çalışıldığını aktaran Özlü, ülkenin her saldırıdan daha da güçlü bir şekilde çıktığını ifade etti.

Özlü, Türkiye'nin, kamu maliyesi alanındaki sağlam duruşunu sürdürdüğüne işaret ederek, bu duruşun, özel sektörü de rahatlattığını vurguladı.

Sektörden edinilen bilgiye göre 15 Temmuz'dan sonraki haftada bile siparişlerde bir miktar artış yaşandığını anlatan Özlü, "Bu, Türkiye’nin reel sektörüne duyulan güvenin bir göstergesidir. Keşke bazı kredi derecelendirme kuruluşları da bu gerçekleri görseydi de gerçekçi davranabilseydi. Biz bunları ciddiye almıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Projenin üç ayağı 

Bakan Özlü, tanıtımı yapılan proje kapsamında, 3 modül üzerinden eğitim ve danışmanlık hizmeti verileceğini ifade ederek, birinci modülde, patent uzmanlarının fikri ve sınai hakların önemi ve Türkiye'deki yasal süreçleri konusunda katılımcılara eğitim vereceklerini bildirdi.

İkinci modülde, fikri hakların yönetimi ve ticarileşmesine odaklanılacağını vurgulayan Özlü, üçüncü modülde ise "Patent Randevu Sistemi" ile patent uzmanlarının, firmaların ortaya koyduğu ya da üzerinde çalışmayı hedeflediği yenilik ve buluşlar konusunda birebir danışmanlık hizmeti sunacaklarını kaydetti.

Sınai Mülkiyet Kanunu

TBMM Genel Kurul gündeminde olan Sınai Mülkiyet Kanunu tasarısını ekim veya kasım ayında yasalaştırmayı hedeflediklerini dile getiren Özlü, bu kanunun yasalaşmasıyla birlikte, sınai mülkiyet haklarının başvuru, tescil, koruma ve ticarileşme aşamalarını çok daha etkin hale getireceklerini söyledi.

Özlü, Borsa İstanbul bünyesinde kurulacak Fikri Mülkiyet Borsası'nın da patentlerin ticarileşmesine büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Ülkemizde, patentlerin, tasarımların, markaların hem nicelik hem de nitelik olarak artması için yoğun bir şekilde çalışacağız. İşletmelerin finansal yapılarında da marka değerlerinin ve patentlerin ağırlık kazanmasını istiyoruz." dedi.

Muhabir: Merve Özlem Çakır-Ayşe Böcüoğlu Bodur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın