DEİK Başkanı Vardan: Türkiye-ABD ticaret hacmi artmalı

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Başkanı Vardan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin artması gerektiğini söyledi.

NEW YORK

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Ömer Cihad Vardan, Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacminin artması gerektiğini söyledi.

New York JW Marriott Essex House'ta düzenlenen 8'inci Türkiye Yatırım Konferansı'nda konuşan Vardan, Türkiye'nin iş imkanlarına açık ve pek çok fırsat sunabilecek bir ülke olduğunu ifade etti.

Türkiye ve ABD'nin karşılıklı ekonomik ilişkilerine değinen Vardan, "Türkiye ile ABD arasındaki ticaret hacmi seviyesinden memnun değiliz. Bunun artması gerek." dedi.

Vardan, 2008 yılındaki küresel finansal kriz ve dünya genelindeki düşük yatırım, imalat ve ticaret seviyelerine rağmen Türkiye'nin küresel büyümeyi "sabırla" desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Türkiye'nin yabancı yatırımı çekmeyi sürdürdüğüne ve ekonomik büyümeye devam ettiğine dikkati çeken Vardan, "Türkiye'nin toplam 126 ülkeyle ticaret ilişkisi var. Türkiye'ye yatırım yapın, Türkiye'yi ticaret merkezi olarak kullanın." diye konuştu.

Türkiye-ABD İş Konseyi (TAİK) Yönetim Kurulu Başkanı Ekim Alptekin de Türk ekonomisinin 2008'deki küresel finansal krize karşı "dirençli" çıktığına dikkati çekti.

Alptekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dengesiz ekonomik koşullarda ülke ekonomisini başarıyla yönettiğini dile getirerek, bunun güçlü ekonomik politikaların bir sonucu olduğunu anlattı.

Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin istenilen seviyede olmadığını kaydeden Alptekin, bu bakımdan iktisadi ve ticari bağları güçlendirmek için daha fazla adım atılması gerektiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Övünç Kutlu