Dolar
32.31
Euro
35.07
Altın
2,232.97
ETH/USDT
3,562.90
BTC/USDT
70,715.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Doğa Okullarının yeni sahibi Saçaklıoğlu: Okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz." dedi.

25.08.2016 - Güncelleme : 25.08.2016
Doğa Okullarının yeni sahibi Saçaklıoğlu: Okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz

ANKARA

Doğa Okullarının yeni sahibi, Metal Yapı Konut Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Saçaklıoğlu, "5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe, ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Saçaklıoğlu yaptığı yazılı açıklamada, öğrenci ve aileleriyle yüz binlerce kişilik dev bir aileyi bünyelerine kattıklarını belirterek, "Türk eğitim camiasının en büyük okullar zinciri olarak görülen Doğa Okulları, vizyonu ile çağa uygun, modern bir eğitim kurumu olarak yoluna devam edecektir. Doğa Okulları, eğitime kazandırdığı özgürlükçü, inovatif, kapsayıcı ve rekabetçi yaklaşımıyla, önemli bir marka olarak görüyoruz." ifadesini kullandı.

Akademik başarının yanı sıra topluma sorumluluk duyan, öz güveni yüksek bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Saçaklıoğlu, "15 Temmuz FETÖ/PDY darbe girişimi, eğitimin bir kez daha önemini ortaya koymuştur." görüşünü paylaştı.

Satın aldıkları kurumu, Cumhuriyetin 100. yıl kuruluş yıl dönümüne yakışacak, çağa uygun modern bir eğitim, öğretim kurumu yapmayı hedeflediklerini aktaran Saçaklıoğlu, Doğa Okulları'na her yıl 100 milyon dolar, 5 yıl içinde 500 milyon dolar yatırım yapacaklarını bildirdi.

Saçaklıoğlu, şunları kaydetti:

"Güçlü akademik yönümüzle ve 5 yıl içinde yapacağımız 500 milyon dolar yatırımla, okul sayısını 200'e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedefe ayrıca kurulacak veya satın alınacak üniversite ile yola daha güçlü devam etmek istiyoruz."

"Okullarımız planlanan tarihte açılacaktır"

Okulların satın alınmasıyla algı operasyonuna maruz kaldıklarına işaret eden Saçaklıoğlu, açıklamasında, "Yüzde yüzü tarafımdan satın alınan okullarla ilgili, internet sitelerinde haberler yapılarak bir algı operasyonu yürütmeye çalışanlar var. Bu vesile ile bir kez daha belirtiyorum, okulların yüzde yüz sahibi benim. Gelecek iç ve dış ortaklığa da kapalıyız. Metal Yapı Konut, satın alma operasyonunun tek başına gerçekleştirecek güçlü bir ekonomik yapıya sahiptir." bilgisine yer verdi.

Açıklamada, yapılan yalan haberlerle, öğrenci ve velileri rahatsız etmeye çalışanların bulunduğunu belirten Saçaklıoğlu, "Yaptırılan haberler, maalesef birilerine hizmet ediyor. Öğrenci
ve velilerimize rahat olmalarını okullarımızla ilgili herhangi bir hukuki sürecin
yürümediğini duyuruyorum. Okullarımız planlanan tarihte açılacaktır." ifadesine yer verdi.

Muhabir: Burcu Çalık

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın