Ekonomi

Dolar/TL 2,92'nin altına geriledi

Dolar/TL, küresel piyasalardaki Brexit şokunun ilk etkilerinin ardından düşüşe geçerek 2,92'nin altına geriledi.

Bekir Gürdamar  | 28.06.2016 - Güncelleme : 29.06.2016
Dolar/TL 2,92'nin altına geriledi

Istanbul

İSTANBUL

Dolar/TL, küresel piyasalardaki Brexit şokunun ilk etkilerinin ardından düşüşe geçerek 2,92'nin altına geriledi.

Geçen hafta Birleşik Krallık'ta yapılan referandumdan piyasa beklentilerinin aksine Brexit kararı çıkmasının ardından piyasalardaki şok etkisi ve panik havası yavaş yavaş dağılmaya başlıyor. Dün Brexit etkisini fiyatlamaya çalışan piyasalarda diğer para birimleri karşısında değer kazanan doların, bugün ise kazançlarını geri verdiği görülüyor.

Dolar/TL, bugüne düşüşle başlamasının ardından saat 10.00 itibarıyla 2,9169'a kadar geriledi ve yüzde 0,7 azalışla 2,9190 seviyelerinde dengelendi. Avro/TL, yüzde 0,4 düşüşle 3,2290'dan işlem görürken, sterlin/TL ise Brexit'in ardından etkili olan sert düşüşüne gelen tepki alımlarıyla 3,8837 seviyelerinde yatay bir seyir izliyor.

Analistler, Brexit sonrası küresel piyasalardaki denge arayışının sürdüğünü belirterek, merkez bankaları ve ekonomi yönetimlerine ilişkin teşvik beklentilerinin dolar talebini azalttığını ifade ediyor.

Muhabir: Bekir Gürdamar

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın