Ekonomi

Ekonomi Bakanı Zeybekci: Dönem sonuna baktığımızda bu zararı hissetmeyeceğiz

Ekonomi Bakanı Zeybekci, FETÖ darbe girişimiyle ilgili ekonomide herhangi bir zararın uzun boyutlu olacağını zannetmediğini belirterek, "Dönem sonuna baktığımızda bu zararı hissetmeyeceğiz." dedi.

30.07.2016 - Güncelleme : 30.07.2016
Ekonomi Bakanı Zeybekci: Dönem sonuna baktığımızda bu zararı hissetmeyeceğiz

DENİZLİ

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili ekonomide herhangi bir zararın uzun boyutlu ve kalıcı bir şekilde olacağını zannetmediğini, bu düzeltmenin kendi içinde yapılacağını, dönem sonunda bu zararın hissedilmeyeceğini söyledi.

Zeybekci, AK Parti Denizli Gençlik Kolları Başkanı Melih Serim ile Tuğba Ertekin'in düğününe katıldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın kıydığı nikahın şahitliğini yapan Zeybekci, "Bu milletin destan yazdığı günlerden geçiyoruz. Bu günlerde anladık ki bu milletin evlatlarının çokluğu güzel oluyor." dedi. Zeybekci, genç çifti akşam demokrasi nöbetine davet etti.

Ekonomi Bakanı Zeybekci, nikahın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Zeybekci, "Şunu artık söyleyemeyiz, ekonomide 15 Temmuz darbe girişiminin etkileri rakam olarak ne olacak, ne kadar zarar verdi ekonomimize dediğimiz zaman, kendi içinde tedavisini, kendi içinde bir düzeltmeyi yaptığı için şu an itibarıyla minimum seviyede olacak." dedi. 

O dönemde yani 1 haftalık dönemde faizlerde yarım puanın altında bir artış olduğunu dikkati çeken Zeybekci şöyle devam etti:

"Borsanın kendi içinde vermiş olduğu bir tepki, kurlardaki Türk Lirasının dolar karşısında değer kaybıyla ilgili, bunun fiyatlara, maliyetlere etkisi gibi bazı şeyler olabilir. Bunlarla ilgili herhangi bir zararın uzun boyutlu ve kalıcı bir şekilde olacağını zannetmiyorum. Bu düzeltme kendi içinde yapılacak ve dönem sonuna baktığımız zaman da bu zararı hissetmeyeceğiz."

Türk halkı ekonomiye güveniyor"

Zeybekci, darbe girişiminin ABD'de, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Japonya ya da Avustralya'da olması halinde, yani Türkiye'nin eş değeri G20 üyesi ekonomilerde olması halinde yerle yeksan olacaklarını savundu.

Bu ülkelerin borsalarının bile belki aylarca açılamayacağını belirten Zeybekci şunları söyledi:

"Bankacılık sistemi belki haftalarca, aylarca toparlayamazdı ve normal işlemlerine dönemezdi. Ancak bu millet muhteşem bir millet. Bakın şu iki hafta içinde 11 milyar doların üzerinde Türk halkı döviz tevdiat hesaplarındaki, kendi elindeki stokundan bahsetmiyorum, resmi kayıtlardaki dövizlerini, dolarını bozdurarak Türk Lirası'na döndü. Türk halkı yaşanan dalgalanmanın gerekçesi olmadığını çok iyi biliyor."

"Bu milletin evlatlarına zarar vererek intikam almak isteyenler var"

Sosyal medyada kendisi ile ilgili yazılanlarla ilgili de konuşan Zeybekci, "Bunu her daim yaşıyoruz. Bize saldırmaları normaldir. Bize mütemadiyen saldırırlar, tehdit ederler, şantaj yaparlar, karalarlar, iftira atarlar, istedikleri tek bir şey vardır; bizim onlara cevap vermemiz. Biz bize yakışan şekliyle hukuk çerçevesi içerisinde gerekeni yaptık, onlar müstehak olduklarını buldular ve bulmaya devam edecekler." dedi. 

Zeybekci sözlerini şöyle tamamladı:

"Arkalarında bu meczupları kullananları da biliyoruz. Maalesef bu dönemde bu FETÖ'nün önemli bölümlerinde de kendini gizlemek isteyenler en çok saldırarak, en çok masum insanları karalayarak, bu milletin evlatlarına zarar vererek intikam almak isteyenler de var. Onları da biliyoruz. Bu tarz bazı eylemlerinin de bu kapsamda olduğunu biliyoruz."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın