Dolar
32.37
Euro
34.95
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,515.60
BTC/USDT
69,800.00
BIST 100
9,122.33
Ekonomi

Emlak Konut'un 'tarihi' kampanyasının detayları açıklandı

Emlak Konut, "30 farklı projemizde, yüzde 20 peşinat, 120 aya kadar vade ve vadeye tüfe artışı; yüzde 20 peşinat 120 aya kadar vade ve aylık yüzde 0,7 vade farkı uygulamalarıyla satış yapılacaktır." dedi.

28.07.2016 - Güncelleme : 28.07.2016
Emlak Konut'un 'tarihi' kampanyasının detayları açıklandı

İSTANBUL

Emlak Konut GYO'nun hayata geçirdiği "TÜFE'li Satış Kampanyası"nın 1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacağı belirtilirken, kampanyanın geçerli olacağı projeler açıklandı.

Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin geleceğine ve ekonomisine olan güveninin göstergesi olarak görülmemiş bir kampanyaya imza atan şirket, bu fırsat sayesinde ev sahibi olmayı kolaylaştıracak.

Toplam 30 projede 15 bin konut ve ticari alan için geçerli olacak kampanya ile vatandaşın sosyal konut edindirme şartlarında ev sahibi olması hedeflendi.

Kampanya çerçevesinde yüzde 20 peşinat, yüzde 0,70 faiz oranı ve 120 aya kadar vadeyle ev sahibi olmak mümkün olabilecek. Bağımsız bölüm bedelinin yüzde 20'si peşin ödenecek, yüzde 10'luk kısım ara ödeme olarak tahsil edilecek. Kalan yüzde 70'lik ödemenin ise; TÜFE'ye göre ya da aylık yüzde 0,70 vade farkı ile 120 aya kadar taksitlendirilmesi mümkün olacak.

1-31 Ağustos tarihleri arasında geçerli olacak kampanya kapsamında diğer bir ödeme seçeneğinde ise bağımsız bölüm bedelinin en düşük yüzde 30'luk kısmının peşin, kalan yüzde 70'lik kısmının 120 aya kadar TÜFE'li veya aylık yüzde 0,70 vade farkı ile taksitlendirilmesi söz konusu olabilecek.

TÜFE oranı sabitlenerek, satın alma gücü artırılıyor

Emlak Konut GYO'nun TÜFE'li Satış Kampanyası'na dahil olan firmaların listesi şu şekilde:

"Adım İstanbul, Ağaoğlu Maslak 1453, Avrupa Konutları Başakşehir, Avrupark, Bahçekent Emlak Konutları (dükkanlar), Bahçekent Emlak Konutları (ofisler), Bahçekent Flora, Başakşehir Emlak Konutları (dükkanlar), Başakşehir Merkez Çarşı (MAKRO), Bulvar İstanbul, Emlak Konut Körfezkent (dükkanlar), Esenler Emlak Konutları, Evora Denizli, Evora Tuzla 1. Bölge, Evvel İstanbul, Göl Panoroma Evleri, İstmarina, Karat 34, Koordinat Çayyolu, Metropol İstanbul, Nevşehir Emlak Konutları, Nidakule Ataşehir (dükkanlar), Nidakule Kayaşehir, Park Mavera 1, Sofa Loca, Tema Şehir Konya, Tual Adalar, Tual Bahçekent, Park Mavera 2."

Açıklamada, kampanya şartnamesine ilişkin şu bilgiler de yer aldı:

"TÜFE'li satışlarda 30 Haziran 2017'ye kadar TÜFE güncellemesi yapılmayacağı ve TÜFE güncellemesinin 2017 yılının ikinci dönemden itibaren başlayacağı öngörülüyor. TÜFE oranının 6 aylık yüzde 5'i aşması durumunda satışlar için güncelleme oranı 6 aylık yüzde 5'le sınırlandırılacak. Ticari ünitelerin dönem içerisinde açık artırma usulü ile satışa sunulması durumunda açık artırma tarihi satış tarihi olarak kabul edilecek ve kampanya şartları uygulanacak. Kampanyaya katılan firmaların uyacağı şartlar konut edinme şartlarıyla aynı olacak."

Muhabir: Uğur Aslanhan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın