Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.55
ETH/USDT
3,561.00
BTC/USDT
70,829.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Eski Yunan bakandan Türk ekonomisine övgü

Eski Yunanistan Ekonomi ve Finans Bakanı Papantoniou, "(Türkiye) Şu anda büyüyen başarılı bir ekonomisiniz. Büyüyen aslında bir süper güç olduğunuzu düşünüyorum" dedi.

26.03.2016 - Güncelleme : 27.03.2016
Eski Yunan bakandan Türk ekonomisine övgü Fotoğraf: AA/Bülent Doruk

BURSA

Eski İsveç Başbakanı Fredrik Reinfeldt, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde moderatörlüğünü MAP-Turkuaz Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Erkut Yüceoğlu'nun yaptığı "Yeni Dünya Düzeni ve Gelecek" konulu oturumdaki konuşma yaptı.

Reinfeldt, Birleşik Krallık'ın AB'de kalmasının hem Avrupa hem de İngiltere için çok önemli olduğunu vurguladı.

Birleşik Krallık AB'den ayrılmayı tercih ederse büyük ihtimalle İskoçya'nın da Birleşik Krallık'tan ayrılabileceğini kaydeden Reinfeldt, şunları kaydetti:

"Yani çok karmaşık bir durumla karşı karşıya kalacağız. Birleşik Krallık AB'den çıkacak, İskoçya, Birleşik Krallık'tan ayrılacak gibi bir durumla karşılaşacağız. Mesela Katalanlar'ın da İspanya'dan ayrılma gibi bir durumları belki olabilecek. Tüm bu ayrılıklar aslında AB'nin parçalanmasını belki beraberinde getirecek. AB parçalanırsa o zaman çok ciddi bir milliyetçilikle karşı karşıya olacağız."

"Türkiye'nin AB'ye tam üyeliğini destekliyorum"

Eski Yunanistan Ekonomi ve Finans Bakanı Yannos Papantoniou, Yunanistan'da Türkiye'nin tam üyeliğiyle ilgili çok ciddi muhalefet olsa bile kendisinin, Türkiye'nin üye olmasını desteklediğini anlattı.

"Ekonomide başarılı olmanız için tüm bileşenler bulunuyor"

Türkiye'nin reformlarını devam ettirmesi gerektiğini vurgulayan Papantoniou, sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'nin liberal reformlarını devam ettirmesi, rekabeti, ekonomiyi sürekli desteklemesi, global anlamda zaten kuvvetli bir oyuncu olduğu anlamına geliyor. Dünyanın geri kalanından korkmayan bir ülke. Genç ve dinamik bir popülasyonu var. Son derece parlak girişimcilere sahipsiniz. Jeopolitik konumunuzu da düşünecek olursanız global bir ekonomide başarılı olmanız için tüm bileşenler orada bulunuyor zaten.

"Büyüyen bir süper güç olduğunuzu düşünüyorum"

Papantoniou, Türkiye'nin büyüyen, başarılı bir ekonomi olduğunu belirterek, "Büyüyen aslında bir süper güç olduğunuzu düşünüyorum" dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın