Ekonomi

Eti hareketli yaşama öncülük etmeyi sürdürüyor

Eti, Aktif Yaşam Derneği ile hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla başlattığı Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor.

17.06.2016 - Güncelleme : 17.06.2016
Eti hareketli yaşama öncülük etmeyi sürdürüyor

İSTANBUL

Eti, Aktif Yaşam Derneği ile hareketli yaşama öncülük etmek amacıyla başlattığı Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor.

Şirketin 2014'te hayata geçirdiği ve bu yıl kadınlar aracılığıyla mahallelere hareket kazandırmayı hedefleyen proje devam ediyor.

Bisikleti gündelik yaşama entegre etmeyi amaçlayan proje kapsamında "kadınları" ve "mahalleleri" projenin merkezine yerleştiren Eti ve Aktif Yaşam Derneği, sağlıklı bir yaşam için bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla pilot mahalle olarak belirlenen Çamlıbahçe Mahallesi'nde iftar programı düzenledi. Bu kapsamda Çamlıbahçeliler, Saadettin Gökçepınar İlkokulu bahçesinde bir araya geldi.

"Türkiye'nin 4'te 3'ü hareketsiz"

Etkinlikte konuşan Eti İcra Kurulu Başkanı Hakan Polatoğlu, projenin çıkış noktasının hareketsizlik olduğunu belirterek, Türkiye'nin 4'te 3'ünün hareketsiz olduğunu söyledi.

Sağlıklı yaşamanın sadece diyetle ilgili olmadığını, aynı zamanda insanın hareketliliği veya hareketsizliği ile de ilgili olduğunu dile getiren Polatoğlu, topluma hareketin, hareketli olmanın önemini anlatmak için Sarı Bisiklet Sosyal Sorumluluk Projesi'ni hayata geçirerek 2014'te yola çıktıklarını ifade etti.

"10 binlerce çocuğa eğitim verdik"

Polatoğlu, herkesin çocukluğuna dair bisiklet anıları olduğunu, bu anıları bugüne taşımak istediklerini kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Proje kapsamında sağlıklı olmak için hareketin önemine dair bisikleti ön plana çıkardık. Bisiklet her yaşa, her cinse, her keseye uygun bir araç. Herkes kolaylıkla elde edebilir. İlk etapta çocuklarımızı bilgilendirmek istedik. Bu etapta okullarımızda çocuklarımıza bisiklet sürmeyi öğrettik. Bilenlere ise daha ileri sürüş tekniklerini, bisikleti tamir etmeyi öğrettik. Arıza olunca ne yapmalarını öncede bilmeleri önemli. Eskişehir ve İstanbul'da 10 binlerce çocuğa bisiklet eğitimi verdik."

"Kadınların işe bisikletle gidip gelmelerini teşvik ettik"

Polatoğlu, projenin sonraki aşamasında ise kadınların işe gidip gelirken bisikleti kullanmalarını teşvik ettiklerini belirterek, bunun İstanbul'da bile mümkün olduğunu anlattıklarını söyledi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.