Dolar
32.41
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,560.40
BTC/USDT
70,665.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Fed yetkilileri 2 veya 3 faiz artışı öngörüyor

ABD Merkez Bankası Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bu yıl içinde iki kez faiz artırması gerektiğini söyledi.

Gülbin Yıldırım  | 25.05.2016 - Güncelleme : 25.05.2016
Fed yetkilileri 2 veya 3 faiz artışı öngörüyor

Washington

WASHINGTON

ABD Merkez Bankası (Fed) Dallas Şubesi Başkanı Robert Kaplan, Fed'in bu yıl içinde iki kez faiz artırması gerektiğini söyledi.

ABD'nin Houston eyaletinde konuşan Kaplan, verilerin olumlu gelmeye devam etmesi alinde Fed'in yakın zamanda faiz artırmasından yana olduğunu dile getirdi.

Kaplan, ekonomik projeksiyonlarının bu yıl iki faiz artışıyla uyumlu olduğunu belirterek, "Eğer veriler şu anki gidişatı sürdürürse, yakın zamanda faiz artışını destekleyeceğimi daha öncede söyledim" ifadelerini kullandı.

Buna karşın, İngiltere'nin Avrupa Birliği üyeliğini haziranda yapılacak Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) toplantısından daha sonra referanduma götürecek olmasının belirsizlik yaratacağına işaret eden Kaplan, faiz artış adımının temmuz ayına ertelenebileceğinin sinyalini verdi.

"Başkanlık seçimleri para politikasını etkilemez"

Philadelphia Fed Başkanı Patrick Harker da ABD'deki başkanlık seçimlerinin para politikasını etkilemeyeceğini ve bu yıl iki veya üç kez faiz artırılabileceğini söyledi.

Çin ekonomisinin son dönemde dengelendiğine işaret eden Harker, küresel büyüme için kayda değer bir risk görmediğini ifade etti.

Kaplan ve Harker, bu açıklamalarıyla son günlerde faiz artışını destekleyen mesajlar veren diğer Fed yetkililerine katılmış oldu.

Hafta başında San Francisco Fed Başkanı John Williams ve St. Louis Fed Başkanı James Bullard da bankanın faizleri artırmaya kaldığı yerde devam etmesi gerektiğine yönelik açıklamalarda bulunmuştu.

Fed'in para politikalarını belirleyen FOMC'nin bir sonraki toplantısı, 14-15 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek.

Muhabir: Gülbin Yıldırım

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın