Ekonomi

Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyon liralık yatırım

Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." dedi.

28.02.2017 - Güncelleme : 01.03.2017
Filli Boya'dan Balıkesir'e 120 milyon liralık yatırım Fotoğraf: AA / İlkan Toprak

BALIKESİR

Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ bünyesindeki Filli Boya, Balıkesir'de 120 milyon liralık yalıtım malzemesi üretecek tesis yatırımı yapacak.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılması planlanan tesisin yer tahsisiyle ilgili Betek Boya Kimya ve Sanayi AŞ Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ve Balıkesir Sanayi Odası Başkanı İsmali Uğur, odanın hizmet binasında bir araya geldi.

İmza töreni öncesinde yatırımla ilgili bilgi veren Küçükoğlu, Filli Boya olarak ülkede boya ve mantolama sektörünün lideri olduklarını belirtti.

Küçükoğlu, Türkiye'ye güvenerek, cesaretle yatırım yaparak ve tutkuyla işlerine sarılarak bulundukları mertebeye geldiklerini, bu felsefeyle mantolamada sadece Türkiye'nin değil aynı zamanda Avrupa'nın da en büyüğü olduklarını vurguladı. 

Bulundukları konumu daha ileriye götürebilmeleri için büyük bir heyecanla bugün Balıkesir'de olduklarını ifade eden Küçükoğlu, "Balıkesir'de gerçekleştireceğimiz yatırımla mantolama konusundaki Avrupa'nın en büyüğü olma unvanımızı, dünya çapında örnek oluşturma mertebesine yükseltmek arzusundayız." diye konuştu.

"Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil"

Küçükoğlu, Balıkesir'in ileriki dönemde ülkenin sanayileşmesinde ve çağdaşlaşmasında çok kilit bir rol oynayacağını belirterek, şöyle devam etti:

"Mantolama konusunda Avrupa'nın en büyüğü olmamız tesadüf değil. Biz bu konuya 2003'te sosyal sorumluluk bilinciyle girdik. Biz sanayi kuruluşuyuz, ticari sonuçlar bizim için önemli ama mantolama öyle bir konu ki ülkemizin 75 milyar dolar enerji ithalatı var. Bu enerji ithalatının azaltılması lazım. En büyük enerji tasarrufu konutlarda oluyor. Burada 22 milyar dolarlık bir enerji tüketimi var. Bu enerji tüketiminin yarı yarıya azaltılması mantolama ile sağlanacak. Bunda hane halkı kazanıyor. Bugüne kadar yaptığımız 125 milyon metrekare yalıtımla hane halkı 5 milyar lira tasarruf etti. 4,9 milyon vatandaşımız mantolamadan yararlandı."

"Cari açığın azalmasına faydamız var"

Çevreye muazzam etkilerinin bulunduğunu anlatan Küçükoğlu, "Bugüne kadar yaptığımız mantolamayla 8,9 milyon ton daha az karbondioksit atmosfere salındı. Bu Bolu ormanlarının 6,5 katı büyüklüğünde ormanın gördüğü temizleme işlemine eşit. Bütün bu motivasyonlar, cari açığın azalmasına faydamız var. Bu yaptığımız işlerle birlikte 2003'ten buyana tam 4,3 milyar liralık daha az doğal gazın ithal edilmesini sağladık. Tüm bu yönleriyle bir sosyal sorumluluk motivasyonuyla çalıştık. Ülkemize, çevremize, vatandaşlarımıza faydalı oluyoruz. Dolayısıyla da buradaki yatırımdan bu heyecanımızı dünya ölçeğindeki mertebeye taşıyacağı için gerçekten çok gururlu ve heyecanlıyız." ifadelerini kullandı.

"200 kişilik istihdam sağlayacak"

Küçükoğlu, Balıkesir'e yapacakları yatırımın, mantolamada kendilerini dünya ölçeğinde örnek olmaya götüreceğini, bunun gerçekten çok önemli olduğunu belirterek, "Yaklaşık 120 milyon liralık yatırmadan bahsediyoruz. Bizim sektörümüz için çok önemli bir yatırım. Yan kotayla birlikte 200 kişilik istihdam sağlayacak. Balıkesir önümüzdeki dönemde gelişen ulaşım hatlarıyla, lojistikle ve Balıkesir'in sahip olduğu vizyonel projelerle, Balıkesir'in ülkemiz ekonomisinin gelişmesinde önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz ve bu sebeple de Balıkesir bu yatırımda alternatifsiz olarak ön planda tuttuğumuz yer oldu." değerlendirmesinde bulundu.

"Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırım"

Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da Filli Boya'nın Balıkesir'e yatırım yapmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Uğur ise Filli Boya firmasıyla yer tahsisi imza töreni için bir araya geldiklerini belirterek, "Balıkesir ve ülkemiz için önemli yatırımlardan. Özellikle bugünlerde yatırımları desteklediğimiz, istihdam seferberliğine başladığımız dönem. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi son dönemlerde ciddi yatırımlar almaya başladı. Bunlardan birisi Filli Boya. Filli Boya Avrupa'nın en önemli markalarından biri. Balıkesir'e yatırım yapmasından dolayı da memnunuz. Filli Boya sadece Balıkesir'e yatırım yapmıyor aynı zamanda Türkiye'nin geleceğine yatırım yapıyor. 'Ülkeme güveniyorum, yatırım yapıyorum.' diyor. Biz de teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından yer tahsisi için imzalar atıldı.

Muhabir: Seyhan Kırıcı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.