Dolar
32.32
Euro
34.93
Altın
2,212.18
ETH/USDT
3,601.20
BTC/USDT
71,263.00
BIST 100
9,055.40
Ekonomi

First Solar, Türkiye'deki ilk fabrikasını Zorlu ile kuracak

ABD merkezli güneş panel firması First Solar, Türkiye'deki ilk fabrikasını Zorlu Enerji Grubu ile kuracak.

16.10.2017 - Güncelleme : 16.10.2017
First Solar, Türkiye'deki ilk fabrikasını Zorlu ile kuracak

Istanbul

İSTANBUL  - Nuran Erkul

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, Zorlu Enerji Grubunun gelecek yatırımlarına ve yurt dışı projelerine ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

ABD merkezli güneş panel firması First Solar'ın Türkiye'de ve bölgedeki potansiyelin farkında olduğunu belirten Ak,  "Panel distribütörü olarak 'Size 26 ülkeyi verelim, bin megavatın üzerinde bir kapasiteye ulaşabileceğinizi öngörüyoruz. Ulaşın, gelin ve birlikte Türkiye'ye fabrikayı kuralım' dediler. Yıllık üretim güçlerini bu tür yeni açılımlarla 10 bin megavata çıkarmayı hedefleyen First Solar ile bu hafta ABD'de Türkiye'de kurulması planlanan panel fabrikası konusunu da görüşeceğiz." dedi.

Ak, mart ayındaki Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) güneş ihalesine katılmadıklarını ve bunun ABD'li ortaklarıyla yaptıkları anlaşmaya bağlı olarak teknik bir sebepten kaynaklandığını belirterek, First Solar'ın panellerini 26 ülkede dağıtmak üzere bir sözleşme imzaladıklarını hatırlattı.

Sinan Ak, yıllık üretim güçlerini bu tür yeni açılımlarla 10 bin megavata çıkarmayı hedefleyen First Solar ile bu hafta ABD'de Türkiye'de kurulması planlanan panel fabrikası konusunu da görüşeceklerini söyledi.

"Kazakistan'dan Bangladeş'e, Endonezya'dan Pakistan'a kadar olan bölgede Afganistan da dahil olmak üzere, güneş, jeotermal ve rüzgar santrali yatırımları yapmak istiyoruz." diyen Ak, "Hizmet bölgelerimizde elektrik dağıtımına 2020'ye kadar 360 milyon lira yatırım yapacağız." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.