Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.47
ETH/USDT
3,558.20
BTC/USDT
70,705.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

'Geçiş dönemi' domateste fiyatı 3 katına çıkardı

Seradan tarlaya geçiş dönemi olması ve hava sıcaklıkları nedeniyle domatesin fiyatı, 3 haftada 1-1,5 liradan 3-4 liraya ulaştı.

27.06.2016 - Güncelleme : 27.06.2016
'Geçiş dönemi' domateste fiyatı 3 katına çıkardı

BURSA

Seradan tarlaya geçiş dönemi olması ve hava sıcaklıkları nedeniyle domatesin fiyatı, 3 haftada 1-1,5 liradan 3-4 liraya ulaştı.

Ramazan ayına girmeden önce 1 liraya kadar düşen domatesin kilogram fiyatı, pazar, manav ve marketlerde 4 liraya dayandı. Tüketiciler, iyi domates için kilogramda en az 3 lirayı gözden çıkarmak zorunda kalıyor.

Bursa Seyyar Pazarcılar Odası Başkanı Bülent Gür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklıklarının beklenmedik sonuçlara yol açtığını söyledi.

Fiyat artışlarının ramazan ayıyla ilgili olmadığını belirten Gür, "Seralardan tarlaya geçiş dönemi ve bir türlü dengeyi bulmayan sıcaklıklar nedeniyle domatesin fiyatında artış yaşandı. İnşallah kısa süre içinde fiyatlar normal seviyesine dönecektir. Şu anda çok şükür sebze ve meyve çok bol, fiyatları da genel olarak uygun. Geçen yıl böyle değildi. Bu sene pazarcılar, neredeyse malların yarısını çürümesi nedeniyle çöpe atmak zorunda kaldı. İnşallah kısa süre içinde her şey normal seyrine girecek." değerlendirmesinde bulundu.

Pazar esnafı Ahmet Ekinci de tarlalarda güneş altında sıcaklığın ciddi boyutlara ulaştığını ifade ederek, "Bu da ürünü etkiliyor. Geçiş dönemi yaşıyoruz, domates şimdilik tarlada az ama talep fazla. Yakında normale dönecektir. Karımız çok az, çok sayıda domatesi ise çürüdüğü için çöpe atmak zorunda kalıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Muhabir: Harun Kaymaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın