Ekonomi

Hamsi kaçtı onlar kovaladı

Marmara Denizi'nde avlanan farklı illerin balıkçıları, hamsi akımını takip ederek, Tekirdağ'a kadar geldi.

19.10.2016 - Güncelleme : 20.10.2016
Hamsi kaçtı onlar kovaladı Foto: Mesut Karaduman/AA

TEKİRDAĞ

Marmara Denizi'nde avlanan farklı illerin balıkçıları, teknelerle hamsi akımının yöneldiği Tekirdağ'a kadar geldi.

Eylülde "vira Bismillah" diyerek sezonu açan İstanbul, Balıkesir ve Çanakkaleli balıkçılar, bu yıl bol bulunan hamsiyi avlamak için denizde günlerce yol aldı.

Uzun süredir denizde olan balıkçılar, yakalamak için uğraştıkları hamsi akımını, Tekirdağ'a kadar takip etti.

Marmara'da etkili olan rüzgar nedeniyle gırgır tekneleriyle Tekirdağ limanlarına gelen balıkçılar, bu geceden itibaren hamsi avına devam edecek.

"Hamsi akımı, Tekirdağ önlerinde"

Tekirdağ Merkez Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Erdal Coşkunçay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul, Balıkesir ve Çanakkale'den gelen gırgır teknelerinin balık akımını takip ettiğini söyledi.

Coşkunçay, hamsinin Tekirdağ önlerinde olduğunu belirterek, "Farklı illerden gelen gırgır tekneleri, hamsi akımını takip ederek Tekirdağ'a geldi. Bu gırgırların Tekirdağ'da avlanmaları hiçbir sorun teşkil etmiyor. Bu çaptaki gırgırların Türkiye'deki tüm karasularında avlanmak için yetkileri var. Karadeniz'deki palamut akımı nedeniyle hamsi Karadeniz'e geçemedi. Bu nedenle Marmara'da hamsi bolluğu yaşanıyor." diye konuştu.

"20 gündür hamsinin peşindeyiz"

Balıkesir'den gelen balıkçı Mesut Aycan da palamudun bol olmasından dolayı hamsinin Karadeniz'e geçemeyerek, Marmara Denizi'nde kaldığını söyledi.

Yaklaşık 20 gündür hamsi akımını takip ettiklerini anlatan Aycan, "Bu sezonun açılmasından beri, Marmara'da hamsi, Karadeniz'de de palamut oluyor. Karadeniz'de palamut bol olduğu için hamsi Karadeniz'e geçemedi. Marmara çok bereketli, Allah'a şükür. 20 gündür hamsinin peşindeyiz. Hamsiyi takip edip Tekirdağ'a geldik" ifadelerini kullandı.  

Muhabir: Mesut Karaduman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın