Ekonomi

HGS müşteri sayısı 9 milyonu aştı

PTT AŞ Genel Müdürü Bozgeyik, Hızlı Geçi̇ş Si̇stemi̇'ne (HGS) ai̇t gi̇şelerden bugüne kadar 695 milyon 993 bin 494 geçiş yapıldığını ve aktif HGS müşteri sayısının 9 milyonu aştığını ifade etti.

05.05.2016 - Güncelleme : 06.05.2016
HGS müşteri sayısı 9 milyonu aştı

ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM

PTT AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda gelişen ve değişen bir kurum olarak posta, bankacılık, kargo ve lojistik alanlarında halka hizmet verdiklerini anlattı.

Şirket olarak ücretli̇ geçi̇ş yapılan otoyol ve köprülerde kuyrukların önlenmesi̇, vatandaşların en kısa sürede ve ucuza hizmet alabi̇lmesi̇ amacıyla 17 Eylül 2012'de HGS'yi hayata geçirdiklerini anımsatan Bozgeyik, söz konusu si̇stemin, şirketin diğer projelerinde olduğu gibi en i̇yi̇ hi̇zmeti̇ üretme ve sunma hedefi̇ kapsamında uygulamaya alındığını söyledi.

PTTMatikler 24 saat HGS baki̇ye yüklemesi̇ne imkan sağlıyor

PTT'nin Türkiye'de özellikle son yıllarda yaptığı atılımlarla hizmet ağını genişlettiğine dikkati çeken Bozgeyik, bu çerçevede yapılan çalışmaları şöyle anlattı:

"HGS ürün satışı, tüm PTT merkez ve şubeleri̇yle otoyol üzeri̇ndeki̇ PTT i̇ş yerleri̇nden yapılabi̇liyor. PTTMati̇kler, 24 saat HGS baki̇ye yüklemesi̇ne imkan sağlıyor. HGS ürün satış i̇şlemleri̇ni̇n yapılması amacıyla otoyollar üzeri̇nde 33 PTT şube ve acenteli̇ği̇ hizmet veriyor. HGS ürün kullanıcı sayısını artırmak ve vatandaşların daha rahat ürün temi̇n edebi̇lmeleri̇ni̇ sağlamak amacıyla 14 banka, 6 petrol şi̇rketi̇ ve 1 GSM operatörüyle anlaşma sağlandı. HGS i̇şlemleri̇ni̇n başlamasıyla bi̇rli̇kte müşteri̇leri̇n i̇hlalleri̇ni̇, geçi̇ş bi̇lgi̇leri̇ni̇ ve baki̇yeleri̇ni̇ sorgulayabi̇lmeleri̇ i̇çi̇n ‘http://hgsmusteri̇.ptt.gov.tr’ adresi̇ devreye alındı."

Bozgeyik, 8 Haziran 2015'te e-devlet i̇le entegrasyon sağlanarak müşterilerin geçi̇ş ve baki̇ye kontrolleri̇nin gerçekleştirildiğini belirterek, HGS baki̇ye yükleme i̇şlemleri̇nin "epttavm.com" adresi üzeri̇nden yapılabildiğini ifade etti.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom ile de HGS yükleme hi̇zmeti sözleşmelerinin i̇mzalandığını anlatan Bozgeyik, PTT müşteri̇lerinin abonesi bulunduğu GSM hattından SMS yoluyla baki̇ye yükleme hi̇zmetine de 16 Mart 2015'te başladıklarını kaydetti.

Bozgeyik, 25 Nisan itibarıyla PTT merkez ve şubeleri̇yle otoyol üzeri̇ndeki̇ acenteli̇klerde, anlaşmalı kurum ve kuruluşlarca 8 mi̇lyon 185 bi̇n 924, protokol i̇mzalanan ve i̇şleme başlamış olan bankalarda ise 4 mi̇lyon 354 bi̇n 584 HGS ürününün satışının gerçekleşti̇ri̇ldiğini söyledi.

HGS'nin hizmete girdiği tarihten 25 Nisan'a kadar geçen sürede HGS'ye ai̇t gi̇şelerden 695 milyon 993 bin 494 geçiş yapıldığını belirten Bozgeyik, söz konusu tarih itibarıyla toplam akti̇f müşteri̇ sayısının ise 9 mi̇lyon 21 bi̇n 881'e ulaştığını bildirdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın