Ekonomi

İngiltere'de 'gıda fiyatları' uyarısı

İngiltere’nin önde gelen 30 yiyecek ve içecek sektörü temsilcisi ülkenin Avrupa Birliğinden tamamen çıkması halinde gıda fiyatlarının yükseleceği uyarısında bulundu.

09.12.2016 - Güncelleme : 09.12.2016
İngiltere'de 'gıda fiyatları' uyarısı

LONDRA

İngiltere’de yiyecek ve içecek sektörünü temsil eden 30 dernek, meslek kuruluşu ve birlik The Guardian gazetesinde yayımlanan açık mektupta AB’nin gıda sektörünün tedarik zincirinde son derece önemli bir rol oynadığını belirterek AB’den gerekli düzenlemeler yapılmadan tamamen çıkışın ülkede yiyecek ve içecek fiyatlarının artmasına neden olabileceği uyarısında bulundu. 

İngiltere’de yaklaşık 4 milyon kişinin yiyecek ve içecek sektöründe istihdam edildiği hatırlatılarak sektörde çalışanların yaklaşık üçte birinin AB vatandaşı olduğu belirtildi.

Mektupta, “AB’den gelen çalışanların bir kısmı daha şimdiden ülkeden ayrılmaya başladı. Bu çalışanlar yüksek kalitede uygun fiyatlı yiyecek ve içeceğin sağlanmasında son derece önemli bir rol oynuyor. İngiliz Hükümetinin AB çalışanlarının ülkede yaşama ve çalışma haklarına ilişkin açıklamaları net değil.” ifadelerine yer verildi.

Mektubu imzalayanlar arasında Yiyecek ve İçecek Federasyonu ve Mısır Gevreği Üreticileri Derneği gibi 30 kuruluşun temsilcisi yer aldı.

Muhabir: Gökhan Kurtaran

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın