Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,207.11
ETH/USDT
3,589.30
BTC/USDT
71,092.00
BIST 100
9,058.39
Ekonomi

İş dünyası Türkiye'nin ilk iş ahlakı zirvesinde buluştu

Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016"da iş ahlakının kurumlarda yaygınlaştırılması, iş ahlakının mevcut durumu ve yapılması gerekenler konuşuldu.

15.10.2016 - Güncelleme : 15.10.2016
İş dünyası Türkiye'nin ilk iş ahlakı zirvesinde buluştu

İSTANBUL

Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016"da sektör profesyonelleri, iş dünyası, iş ahlakının mevcut durumu ve bu kapsamda yapılması gerekenler tartışıldı.

İktisadi Girişim ve İş Ahlakı Derneği (İGİAD) tarafından düzenlenen ve Türkiye'nin ilk iş ahlakı zirvesi olma özelliği taşıyan "Türkiye İş Ahlakı Zirvesi 2016", İGİAD Başkanı Ayhan Karahan, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş ev sahipliğinde, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un katılımıyla gerçekleştirildi.

Zirve kapsamında düzenlenen ve moderatörlüğünü BİM İcra Kurulu Üyesi (CFO) Haluk Dortluoğlu'nun yaptığı "İş Ahlakını İş Dünyasında Nasıl Yaygınlaştırabiliriz?" zirvesinde Albayrak Holding CEO'su Doç. Dr. Ömer Bolat ve MADO Dondurma Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Atilla Kanbur iş dünyasındaki mevcut durumu ve yapılması gerekenleri konuştu.

Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof.Dr Sedat Murat’ın moderatörlüğünde yapılan ikinci oturumda ise iş ahlakının öğretilebilirliği tartışıldı. "İş Ahlakı Nasıl Öğretilebilir?" ismiyle düzenlenen panelde konuşan Rekabet Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ömer Torlak, kişiler özelinde iş ahlakı eğitim ve öğretiminin nasıl zorlaştırıldığını anlattı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı Prof. Dr. Ayşen Gürcan Kuran-ı Kerim'de geçen "Emrolunduğun gibi dosdoğru ol" ayetine atıfta bulunarak, Kuran-ı Kerim'de geçen insan davranışına dair emredilen ayetlerle ilgili katılımcılara bilgi verdi. Dinin öğretimi ile ahlakın kazandırılmasının önemine işaret eden Gürcan, iş ahlakının öğrenileblir ve öğretilebilir bir şey olduğunu söyledi.

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.