Ekonomi

Konut satışında yeni rekor beklentisi

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Elmas, "Bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 civarında büyüme oldu. Bu çok iyi bir rakam." dedi.

07.06.2017 - Güncelleme : 07.06.2017
Konut satışında yeni rekor beklentisi Fotoğraf: AA / Cem Şan

BURSA - CEM ŞAN

Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, konut satışlarında yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artış olduğunu belirterek, "Bu çok iyi bir rakam. Bu yüzde 7,5'lik büyümeyi yılın sonuna kadar muhafaza edebilirsek yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişmiş oluruz. Bu da yeni bir rekor demektir." dedi. 

Elmas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konut sektörünün geçen yılı 1 milyon 342 bin konut satışıyla rekorla kapattığını söyledi.

Bu yılın 4 ayında konut satışlarında artış kaydettiklerini bildiren Elmas, "Bu yılın ilk 4 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 civarında büyüme oldu. Bu çok iyi bir rakam. Bu yüzde 7,5'lik büyümeyi yılın sonuna kadar muhafaza edebilirsek yılın sonunda 1 milyon 450 bin konut satış rakamına erişmiş oluruz. Bu da yeni bir rekor demektir." ifadelerini kullandı.

Elmas, bu rakamların gerçekleşebilmesi için konut kredi faizlerinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Şu anda bankaların uyguladığı konut kredi faizleri 0,90'lar seviyelerinde gidiyor. Bunun yıl sonuna kadar devam etmesini talep ediyoruz. Devam ederse biz de üretimlerimize aynı şekilde devam edeceğiz. Kampanyalar ve teşvik edici uygulamalarla pazarımızı büyütmeye gayret edeceğiz." diye konuştu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.