Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.00
BTC/USDT
69,968.00
BIST 100
9,073.11
Ekonomi

Kütahya'ya 300 milyon avroluk yatırım

Kütahya Belediye Başkanı Saraçoğlu, "Firma, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alan istedi. Bu yer tahsisi için ekip arkadaşlarımızla üzerimize düşeni yaptık. Yaklaşık 300 milyon avroluk bir yatırımdan bahsediyoruz." dedi.

15.09.2017 - Güncelleme : 15.09.2017
Kütahya'ya 300 milyon avroluk yatırım Fotoğraf: AA / Ramazan Doğan

KÜTAHYA

Avusturyalı Prinzhorn Holding bünyesindeki Hamburger Containerboard GmbH, gerçekleştireceği 300 milyon avroluk yatırımla Kütahya'da 500 kişiye istihdam imkanı sunacak.

Kütahya 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde, yaklaşık 500 bin metrekarelik alanda yapılacak kağıt fabrikasıyla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, firmanın 2020'de üretime başlayacağını söyledi.

Yerel yöneticilerin firmanın Kütahya'ya yatırım yapması için 1,5 yıldır çalıştığını belirten Saraçoğlu, "Göreve geldiğimizden bu yana Kütahya'nın kalkınması ve gelişmesi yönünde çalışacağımıza dair halkımıza sözümüz vardı. Avrupa'dan bakıldığında Türkiye'nin farklı bir algılanışı var. Bu algıyı yıkma noktasında Avusturyalı bir firmanın Kütahya'ya yatırım yapması için çalışmalara başlandı." diye konuştu.

Saraçoğlu, Kütahya'ya büyük bir yatırımı kazandırmanın sevinci içerisinde olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Çalışmaların başladığı dönemde 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde görev yapıyorduk ve firma ile çok yakın ilişki kurduk. Bu yatırımı Kütahya'ya kazandırma noktasında belediye olarak elimizden gelen tüm gayreti ve çalışmayı ortaya koyduk. Kağıt fabrikasının su ihtiyacını karşılamak üzere Kütahya Belediyesi ve Devlet Su İşleri olarak üzerimize düşen görevi yerine getirdiğimizi düşünüyorum. Firma, yaklaşık 500 bin metrekarelik bir alan istedi. Bu yer tahsisi için ekip arkadaşlarımızla üzerimize düşeni yaptık. Yaklaşık 300 milyon avroluk bir yatırımdan bahsediyoruz. İnşallah faaliyete geçince de 500 kişinin çalışabileceği bir tesis olacak."

Yabancı bir yatırımcının Kütahya'yı tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Saraçoğlu, "Yabancı firmalar, sadece yatırım yeri değil, kentin sosyal ve kültürel yapısına bakarak, yatırımlarına karar veriyor. Şehrimizin güvenli olması da bu yatırımın yapılmasında bir etken olmuştur. Bu yatırım, şehrimiz için hayırlı uğurlu olsun." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ramazan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın