Ekonomi

'Makamların tek sahibi millettir'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Siyasette veya memleket, millet hizmetlerinde makamların, mevkilerin sahibi olmaz. Hiç kimsenin hakkı değildir. Makamların, mevkilerin gerek kamu hizmetlerinde gerekse de siyasette tek bir sahibi bir vardır, o da millettir" dedi.

29.05.2016 - Güncelleme : 29.05.2016
'Makamların tek sahibi millettir'

ANKARA

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Siyasette veya memleket, millet hizmetlerinde makamların, mevkilerin sahibi olmaz. Hiç kimsenin hakkı değildir. Makamların, mevkilerin gerek kamu hizmetlerinde gerekse de siyasette tek bir sahibi bir vardır, o da millettir." dedi.

Zeybekci, "Başkentte 7. Denizli-Çivril Keşkek Günleri"nde yaptığı konuşmada, yaklaşık 6 aylık aradan sonra Ekonomi Bakanlığı görevine tekrar getirildiğini belirterek, yeni dönemde de Türkiye' ekonomisinin ilerlemesi için ellerinden gelen tüm çabayı göstereceklerini söyledi.

Makam ve mevkilerin gerçek sahibinin millet olduğunun altını çizen Zeybekci, "Siyasette veya memleket ve millet hizmetlerinde makamların, mevkilerin sahibi olmaz. Hiç kimsenin hakkı değildir. Makamların mevkilerin gerek kamu hizmetlerinde gerek siyasette tek bir sahibi bir vardır, o da millettir." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından Bakan Zeybekci, vatandaşlarla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Muhabir: Necip Fazıl Çelik

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın