Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.89
ETH/USDT
3,588.20
BTC/USDT
71,319.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Marmaris 40 milyar avroluk bisiklet turizminin peşinde

Marmaris Belediyesi yıllık 40 milyar avroluk bisiklet ve doğa yürüyüşü turizminden aldığı payı artırmak için 10 milyon liranın üzerinde altyapı yatırımı gerçekleştirdi.

22.02.2017 - Güncelleme : 22.02.2017
Marmaris 40 milyar avroluk bisiklet turizminin peşinde

MUĞLA-Sabri Kesen

İlçedeki 10 kilometrelik kesintisiz bisiklet yolu ve doğa içinde 710 kilometrelik bisiklet rotası ile Marmaris, Avrupalı bisiklet ve doğa yürüyüşü tutkunları için cazibe merkezi olma yolunda.

Marmaris Belediye Başkanı Ali Acar, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu'na Marmaris'in de dahil edilmesinin ve etkinliğin dünyada milyonlarca insan tarafından izlenmesinin, bisiklet yolu yapmak için motivasyonlarını artırdığını söyledi.

Avrupa'da 40 milyar avroluk bisiklet ve doğa yürüyüşü turizmi pastası olduğuna işaret eden Acar, İspanya'nın Mallorca Bölgesi'nin her yıl bisiklet altyapısı ile milyonlarca turiste ev sahipliği yaptığını vurguladı.

Marmaris'in de birkaç yüz bin bisikletsever turisti ağırlamasının önünde hiçbir engel olmadığına değinen Ali Acar, "Marmaris'te bunun için altyapımızı hazırladık. Temiz hava, çam ağaçları içerisinde insanlara bisiklete binme imkanı altyapısı sağladığınızda bu insanlar gelir. Dağlarda 710 kilometrelik bisiklet rotamız var. Bisiklet ve spor sevdalılarına kentimizi sunuyoruz. Avrupa'nın 40 milyar avroluk bütçesinden pay almak istiyoruz." dedi.

10 milyon liralık bisiklet yolu

Acar, bisikletin ilçe trafiği açısından da faydası olduğunu belirterek, ilçe merkezinde 10 kilometrelik bisiklet yolunu hayata geçirmek üzere adımlar attıklarını ve bisiklet yollarına 10 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın