Dolar
32.34
Euro
35.16
Altın
2,159.56
ETH/USDT
3,388.70
BTC/USDT
65,552.00
BIST 100
8,718.11
Ekonomi

Mehmet Şimşek: Çok daha geniş bir reform gündemimiz var

Başbakan Yardımcısı Şimşek, devletin sahip olduğu çeşitli kurumların kimisinin uykuda olduğunu belirterek, "Bundan çok daha geniş bir reform gündemimiz var." dedi.

Handan Güneş  | 28.04.2017 - Güncelleme : 28.04.2017
Mehmet Şimşek: Çok daha geniş bir reform gündemimiz var

Istanbul

İSTANBUL 

Atlantik Konseyi İstanbul Zirvesi 2017'nin ikinci gününde düzenlenen "Ulusal Varlık Fonu" panelinin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türk ekonomisinin çok sayıda iç ve dış kaynaklı şoklara rağmen oldukça dayanıklı olduğunu söyledi.

Reformun; çok kritik ve yönetimde istikrarı sağlayacak önemli bir adım olduğunun altını çizen Şimşek,"Bundan çok daha geniş bir reform gündemimiz var. Aslında 2012-2013'ten beri var zaten. Bir kısmını yapmayı başardık. Özellikle geçtiğimiz yıl önemli ilerleme kaydettik. Geçen yılı reformlar açısında iyi bir yıl olarak görüyorum. Başarısız darbe girişiminin hemen ardından kritik reformları gerçekleştirmeyi başardık. Şimdi de devam etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

"Yeniden yapılandırıldığında potansiyeli su yüzüne çıkartabiliyorsunuz"

Mehmet Şimşek, Türkiye Varlık Fonunun kurulmasında 3 kilit sebep bulunduğunu belirterek, "Birincisi; Türkiye'nin değer zincirini yükseltmesi lazım. Türkiye'nin daha rekabetçi olabilmesi lazım. Değer zinciri içerisinde bilgi, teknoloji ve daha yoğun ürünler oluşturması lazım." ifadelerini kullandı.

Geleneksel finansal yolun, yüksek teknoloji startup'larını teşvik etmediğine dikkati çeken Şimşek, "Varlık Fonu'yla birlikte buradaki boşluğu tıkamayı düşündük. Pek çok esneklikler var. Öyle bir tip destek verebilir ki Türkiye'yi değer zincirinde yukarı tırmandırmak için tam ihtiyaç duyduğumuz destek olabilir." şeklinde konuştu.

İkinci sebebin; Varlık Fonunun özel sektöre ya da hükümete altyapı yatırımlarını finanse edecek imkan kazandırabilmesi olduğunu dile getiren Şimşek, "Üçüncüsü ve en kritik olanı ise devletin sahip olduğu çeşitli kurumların kimisi uykuda ve bunları Varlık Fonuna devretmekle Fonun bu kurumları yeniden yapılandırma imkanı olacak. Bu çok önemli çünkü yeniden yapılandırıldığında potansiyeli su yüzüne çıkartabiliyorsunuz." yorumunu yaptı.

Muhabir: Handan Güneş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın