Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,570.90
BTC/USDT
70,504.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: ABD, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir

MÜSİAD Genel Başkanı Kaan, "Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi gerçekleştirerek, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir." dedi.

07.12.2017 - Güncelleme : 07.12.2017
MÜSİAD Genel Başkanı Kaan: ABD, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir

İSTANBUL

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, "Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi gerçekleştirerek, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir. Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür." açıklamasında bulundu.

Kaan, ABD’nin Kudüs’ü "İsrail’in başkenti" kabul etmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Kudüs'ün, Osmanlı himayesinden çıktığı günden itibaren Batı'nın politik manevralarına sahne olduğunu hatırlatan Kaan, ABD eliyle Kudüs’ün İsrail’in başkenti ilan edilmesinin bu manevraların sonuncusu olduğunu aktardı. İşgalin 100. yılına denk gelen bu hamlenin Orta Doğu’nun kaderi olarak sunulduğunu belirten Kaan, şunları kaydetti:

"Dünyanın bütün halklarına karşı yapılan bir haksızlıktır"

"ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesi kabul edilemez. Filistinli kardeşlerimiz bugün, hiçbir hukuki dayanağı olmayan, insanlık dışı muamelelere maruz kalırken, İsrail’e böyle bir koz verilmesinin hiçbir hukuki, insani ve vicdani açıklaması olamaz. Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına baktığımızda, 1947'den bu yana, Kudüs'ün İsrail tarafından işgal ve ilhak edilmesi kabul edilmemiştir. İsrail, 1980 yılında Kudüs'ü ilhak kararı almıştır. Buna karşılık, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, 20 Ağustos 1980 tarihli ve 478 sayılı kararla, İsrail'in Kudüs'ün karakterini, statüsünü değiştirecek tüm idari, yasal önlem ve faaliyetlerinin ve bu konuda kabul ettiği temel yasanın hükümsüz olduğunu ilan etmiştir.

Uluslararası hukukun dahi hiçe sayıldığı Filistin meselesinde tarafını ortaya koyan ABD, tarihi boyunca İsrail’in emellerinden biri olan bu hamleyi gerçekleştirerek, insanlığa ve barış umuduna ağır bir darbe indirmiştir. Filistin meselesi, yalnızca Müslümanları ilgilendiren bir konu değil, insanlık tarihine kara leke olarak yerleşen bir zulümdür. Üç semavi dinin de kutsal mekanlarının yer aldığı peygamberler şehri Kudüs’e, İsrail ve ABD’nin hükmetme çabası, dünyanın bütün halklarına karşı yapılan bir haksızlıktır."

Barış içinde ve bir arada yaşamayı savunan tüm ülkelerin, bunu söylemden öteye taşımalarının vaktinin geldiğini ifade eden Kaan, Kudüs’ün işgaline, tüm dünyanın tepki vermesi gerektiğini savunduklarını belirtti.

Muhabir: Musab Turan



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.