Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.30
BTC/USDT
70,754.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Otomotiv sektörünün kalbi İstanbul’da atacak

Dünyada ve Türkiye'de otomotiv sektörünün tüm yönleriyle ele alındığı Dünya Otomotiv Konferansında (WAC) otomotiv ve lojistik sektörünün geleceği konuşulacak.

06.09.2016 - Güncelleme : 06.09.2016
Otomotiv sektörünün kalbi İstanbul’da atacak

İSTANBUL

Dünyada ve Türkiye'de otomotiv sektörünün tüm yönleriyle ele alındığı Dünya Otomotiv Konferansında (WAC) otomotiv ve lojistik sektörünün geleceği konuşulacak.

WAC'dan yapılan açıklamaya göre, 29-30 Kasım 2016 tarihlerinde Silence İstanbul Kongre Merkezinde sektörün önde gelenleri bir araya gelecek. Yerli ve yabancı konuşmacılarla otomotiv sektöründeki gelişmelerin ve trendlerin tüm yönleriyle ele alınacağı WAC, bu yıl 3. kez gerçekleşecek.

Worldwide Partnerships'in organize ettiği konferansta, WAC bu yıl 450'nin üzerinde katılımcıyla sektörü tüm boyutlarıyla analiz edecek.

Ekonomi Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Borusan Lojistik, Ford Otosan, Tofaş Fiat, Aston Martin, TÜBİTAK MAM, IBM, Siemens, OPET, Bosch ve Panasonic gibi çok sayıda firmanın yer alacağı konferansa, Almanya ve İngiltere gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Amerika, Katar, İran ve Rusya gibi ülkeler de temsilcileriyle katılım sağlayacak.

Konferansın ilk gününde global trendlerin Türk otomotiv endüstrisini nasıl etkileyeceği, son yıllarda büyük öneme sahip olan Endüstri 4.0 ile beraber dijitalleşmede Türkiye'nin konumu ve sektöre etkileri tartışılacak.

Transatlantik Anlaşması ve AB Gümrük Birliğ'ndeki güncel bilgilerin de paylaşılacağı konferans, dijital dönemde tedarik zinciri ve lojistik firmaları ile iş birliğinin otomotiv sektörüne nasıl yön vereceğinin konuşulmasıyla ilk gününü tamamlayacak.

İkinci gün ise Türkiye ve dünyada akıllı ulaşım sistemi hakkındaki gelişmeler ve altyapı çalışmalarıyla teknoloji sektörü değerlendirilecek. Elektrikli araç ve batarya teknolojilerinin de konuşulacağı WAC, sürücüsüz ve bağlı araçlar hakkındaki çalışmaların paylaşılmasıyla son bulacak. 

Muhabir: Gökhan Yıldız

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın