Ekonomi

Taşkesenlioğlu: Bankalar mevduat yarışına girmesin

Halkbank Genel Müdürü Taşkesenlioğlu, "Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye'ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın." dedi.

Murat Birinci  | 29.09.2016 - Güncelleme : 29.09.2016
Taşkesenlioğlu: Bankalar mevduat yarışına girmesin

Istanbul

İSTANBUL

Halkbank Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, oyuncu Şahan Gökbakar'ın rol aldığı "Halk İster Halkbank yapar" sloganlı Halkbank reklam kampanyasının tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Son yapılandırma ile ödeme sıkıntısı çekecek vatandaşlara ödeme imkanının sağlandığını hatırlatan Taşkesenlioğlu, mevduat oranlarının düşürülmesine ilişkin soru üzerine de, "Merkez Bankası faiz indirimlerine devam etti ve 15 Temmuz sonrasında 75 baz puan indirim yaşandı. Buradaki faiz indirimlerini aynı oranda bankaların yansıtması sadece Merkez Bankası faizleriyle zor. Onun için bankaların mevduat faizi yarışına girmemesi lazım." dedi.

"Halkımız bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın"

"Biz hiçbir şekilde bunun içinde olmadık, bundan sonra da olmayacağız." ifadelerini kullanan Taşkesenlioğlu, şöyle konuştu:

"Mevduat sahibi halkımızdan istirham ediyorum. Bankalar mevduat yarışına girmesin ama halkımız da lütfen Türkiye'ye operasyonların çekildiği bugünlerde bankaları mevduat faizi yarışı içine sokmasın. Milletimizin mevduat faizi anlamında, 15 Temmuz gecesi ve sonrasında döviz piyasasında yaptığı kahramanlığın bir benzerini, ekonomide bazı kurum ve kuruluşların algıyı bozup, ekonomimizi bozmaya yönelik girişimlerine de en azından faiz cephesinden de bir cevap vereceğini düşünüyorum."

Muhabir: Murat Birinci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.