Dolar
32.37
Euro
35.00
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,549.90
BTC/USDT
70,093.00
BIST 100
9,094.53
Ekonomi

TOBB ve YASED'den ortak açıklama

TOBB ve YASED tarafından, uluslararası doğrudan yatırımcı şirketlerin tepe yöneticilerinin katılımıyla gerçekleştirilen İstişare Toplantısı'nın ardından ortak açıklama yapıldı.

12.07.2017 - Güncelleme : 12.07.2017
TOBB ve YASED'den ortak açıklama

ANKARA

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Uluslararası Yatırımcılar Derneğince (YASED) tarafından, uluslararası doğrudan yatırımcı şirketlerin tepe yöneticilerinin katılımıyla TOBB İkiz Kuleler'de gerçekleştirilen İstişare Toplantısı'nın ardından ortak açıklama yapıldı. 

Türkiye'nin istikrarına, ekonomisine ve hukuk devletine yönelik hain darbe girişiminin kınandığı açıklamada, bu ve benzeri girişimlerin bir daha tekrarlanmaması temennisinde bulunuldu.

Açıklamada, hukuk devletini ve anayasal düzeni ortadan kaldırmaya yönelik her türlü müdahalenin karşısında olunduğuna dikkat çekilerek, "Bugüne kadar hükümetin hızla aldığı tedbirler, uygulamaya koyduğu yasal-yönetsel düzenlemeler ve teşvikler, darbe girişiminin yarattığı olumsuz etkiyi sınırlayarak iş ve yatırım ortamının sağlıklı şekilde devamına önemli katkı sağlamıştır." ifadesi kullanıldı.

Türkiye'nin kalkınması, küresel rekabet ortamında hak ettiği konuma gelmesi ve katma değerli sürdürülebilir yatırımların devamı hedefi doğrultusunda demokrasi, hukukun üstünlüğü, öngörülebilir yasal ve yönetsel düzenlemelerle şeffaf ve rekabetçi bir serbest piyasa ekonomisinin mevcudiyetinin zaruri olduğu belirtilen açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) önderliğinde hükümetimizin kararlılığıyla bu yönde katedilecek mesafe, uluslararası doğrudan yatırımcıların Türkiye'ye olan güvenini daha da artıracaktır." ifadesine yer verildi.

"Uzun vadeli yatırım perspektifimizi koruyarak göstermeyi sürdürüyoruz"

Açıklamaya şöyle devam edildi:

"Önümüzdeki dönemde hedefimiz, ekonomik ve yapısal reform gündemimize daha da odaklanarak ülkemizin küresel rekabet gücünü artırmak ve bir yatırım cazibe merkezi olarak konumlandırılmasını sağlamak olmalıdır. Bizler de bu doğrultuda üzerimize düşen her türlü görevi yerine getirmeye hazırız. Uluslararası yatırımcılar olarak Türkiye'nin geleceğine ve potansiyeline inanıyor ve bu inancımızı uzun vadeli yatırım perspektifimizi koruyarak göstermeyi sürdürüyoruz.

Bizler, Türkiye'deki yatırım ortamının yurt dışında tanıtımında ve algımızın güçlendirilmesinde 'elçi' olarak sorumluluk almaktayız. Türkiye ekonomisine yönelik yatırımcı ilgisinin artması, mevcut yatırımların verimliliğinin yükselmesi ve böylece ülkemizdeki refah artışının desteklenmesi amacıyla iş dünyası olarak tüm taraflarla yakın iş birliği içinde çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreçte temel beklentimiz, demokratik hukuk devletinin tüm kurumlarıyla daha da güçlendirilmesi, ülkemizin bugüne kadar olduğu gibi küresel değerlere bağlı şekilde gelişmiş dünyayla entegrasyonunu arttırarak kalkınma sürecini devam ettirmesi ve yatırım ortamını iyileştirecek reformların kesintiye uğramadan sürdürülmesidir." 

Muhabir: Merve Özlem Çakır,Mustafa Çalkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın