Dolar
32.40
Euro
35.02
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.70
BTC/USDT
70,743.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Türk Eximbank 750 milyon dolar kredi sağladı

Türk Eximbank'ın, uluslararası bankalar konsorsiyumundan 750 milyon dolar kredi sağladığı bildirildi.

06.08.2016 - Güncelleme : 06.08.2016
Türk Eximbank 750 milyon dolar kredi sağladı

ANKARA

Ekonomi Bakanlığından yapılan açıklamada, söz konusu kredinin, ihracatçıların işletme sermayesi ve yatırım kredisi ihtiyaçlarında kullandırılacağı ve yapılan bu kredi anlaşmasının, uluslararası kuruluşların Türkiye ekonomisine güvenini göstermesi açısından büyük önem taşıdığı belirtildi.

Türk Eximbank'ın bu krediyi Dünya Bankası'nın kuruluşu olan MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency) garantisinde, Citibank'ın koordinatörlüğünde, uluslararası bankalar konsorsiyumundan, toplam 750 milyon dolar tutarında, 3 yılı geri ödemesiz, toplam 10 yıl vadeli olarak sağladığı ifade edildi.

Kredinin, ihracatçıların işletme sermayesi ve yatırım kredisi ihtiyaçlarında kullandırılacağı, kredi anlaşmasının, uluslararası kuruluşların Türkiye ekonomisine güvenini göstermesi açısından büyük önem taşıdığı kaydedildi.

Kredi riskinin yüzde 95'inin MIGA garantisi altında olacağı belirtilen açıklamada, şu bilgiler verildi:

"Citibank'ın koordinatörlüğünü üstlendiği bu kredide Standard Chartered, Sumitomo Mitsui, BNP Paribas, HSBC, ING, Citibank ve Societe Generale yetkilendirilmiş, Credit Agricole ve DZ Bank lider düzenleyici olarak yer aldı. Sağlanan kredi, ihracatçılarımızın özellikle uzun vadeli döviz kredisi ihtiyaçları için, yatırım ve işletme sermayesi ihtiyacı finansmanı için tahsis edilecektir.

Söz konusu kredi Türk Eximbank'ın tek bir işlemde gerçekleştirdiği en yüksek tutarlı kredi olma niteliği taşımaktadır. Benzer bir işlemde 2015 yılında sağlanan kredi ile birlikte, MIGA Garantisi altında sağlanan fon tutarı 1 milyar dolara ulaşmıştır. Eximbank, önümüzdeki dönemde ihracatçılarımızın finasman ihtiyaçlarını karşılamak adına benzer anlaşmalar yapmak için çalışmalarını sürdürmektedir."

Muhabir: Ayşe Böcüoğlu Bodur

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.