Dolar
32.38
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.30
BTC/USDT
70,029.00
BIST 100
9,077.73
Ekonomi

Türk Eximbank ile Bpifrance iş birliği anlaşması imzaladı

Türk Eximbank ile Bpifrance Assurance Export arasındaki iş birliği anlaşmasının imzaları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde Fransa'da atıldı.

Eda Fatma Topçu  | 05.01.2018 - Güncelleme : 06.01.2018
Türk Eximbank ile Bpifrance iş birliği anlaşması imzaladı

Istanbul

İSTANBUL 

Türk Eximbank'tan yapılan yazılı açıklamada, şirketin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Fransa ziyareti esnasında Bpifrance Assurance Export ile kapsamlı bir işbirliği anlaşması imzaladığı belirtildi.

Açıklamada, Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım ve Bpifrance Assurance Export CEO'su Christophe Viprey tarafından imzalanan anlaşmayla Türkiye ve Fransa'da yerleşik firmaların üçüncü ülkelerde birlikte gerçekleştirecekleri projeler, kendi ülkelerinden yapacakları mal ve hizmet ihracatına Türk Eximbank ve Bpifrance Assurance Export tarafından ortak sigorta ve garanti sağlanmasının amaçlandığı aktarıldı.

Anlaşmayla işlem bazında belirlenecek lider ihracat destek kuruluşunun şemsiyesi altında oluşturulacak tek dokümantasyon ile daha hızlı ve etkin hizmet verilmesinin hedeflendiği bildirilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Türk Eximbank, yurtdışındaki muhataplarıyla gerçekleştirdiği bu ve benzer stratejik ortaklıklarla Türk firmalarının ilave finansman kaynaklarına erişimlerinin artırılarak daha rekabetçi olmalarına ve yurtdışındaki firmalar ile kuracakları ortaklıklar yoluyla sundukları hizmetlerin yelpazesini genişletmelerine katkı sağlamayı amaçlamaktadır.

Türk Eximbank, müteahhitlik sektöründen aldığı olumlu geribildirimler ve benzer anlaşmaların sayısının artırılması talebi doğrultusunda önümüzdeki dönemde bu alandaki çalışmalarına hız vermek suretiyle ülkemiz ihracatına verdiği desteği daha üst seviyelere taşıyacaktır." 

Muhabir: Eda Fatma Topçu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın