Ekonomi

Türkiye 'Ambeinte' fuarında iddialı

Türkiye, Frankfurt'taki mobilya, dekorasyon ve hediyelik eşya ile ilgili "Ambiente" fuarında sergilediği ürünlerle ön plana çıkarken, Türk firmaları ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

14.02.2016 - Güncelleme : 14.02.2016
Türkiye 'Ambeinte' fuarında iddialı

FRANKFURT

Türkiye, bu yıl uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar, züccaciye ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente"ye iddialı katılan ülkelerden biri olarak öne çıkarken, fuarda sergilenen kaliteli ve yenilikçi özelliğe sahip ürünler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Almanya'nın Frankfurt kentinde düzenlenen uluslararası mobilya, dekorasyon, aksesuar, züccaciye ve hediyelik eşya fuarı "Ambiente 2016", 3. gününde devam ediyor. Türkiye fuara bu yıl, 72'si milli katılım olmak üzere 134 firmayla katılıyor. Türkiye, fuarda sergilediği kaliteli ve yenilikçi ürünlerle ön plana çıkarken, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Tahsin Öztiryaki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fuara katılan Türk firmalarını gezdiğini ve firmaların fuardan memnun olduğunu söyledi.

Türkiye’nin uzun yıllardır sektöre verdiği emeğin meyvelerini topladığını belirten Öztiryaki, Türk ürünlerinin Avrupalılar tarafından kabul gören ve istenilen ürünler olduğunu ifade etti.

Dünyada ticaretin yaşanan politik gerginliklerden çok fazla etkilenmediğini dile getiren Öztiryaki, "Ticaretin, alışverişin dünyadaki diğer siyasi gelişmelere kulak asmadığını düşünüyorum. Türkiye her sektörde olduğu gibi mutfak sektöründe de uzun yıllardır verdiği emeğin karşılığını alıyor şu anda" dedi.

Türkiye’nin fuara iddialı sloganlarla katıldığını anımsatan Öztiryaki, "Bu sloganlar tabii sadece dünyayı şaşırtmak için değil kendimize öz güveni de aşılamak amacını taşıyor. Ürünlerin Türk malı olması iyi bir imaj oluşturuyor. Fuarda, en fazla katılımcı olarak 7. sıradayız, metrekare olarak en büyük 6. ülkeyiz" diye konuştu.tireceğiz. Çevre ülkelerden kayıplarımızı muhakkak yeni ülkelerle dolduracağız."

Muhabir: Abdulselam Durdak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın