Dolar
32.38
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,542.80
BTC/USDT
70,369.00
BIST 100
9,079.39
Ekonomi

Türkiye 'Belçikalı yatırımcıların iştahını kabartan piyasalar' arasında

Belçika'da yayın yapan La Libre gazetesi, bazı yabancı kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz açıklamalarına karşın Türkiye'yi, "Belçikalı yatırımcıların iştahını kabartan piyasalar" arasında sıraladı.

29.07.2016 - Güncelleme : 29.07.2016
Türkiye 'Belçikalı yatırımcıların iştahını kabartan piyasalar' arasında

Brussels Hoofdstedelijk Gewest

BRÜKSEL 

Belçika'da yayın yapan La Libre gazetesi, gelişmekte olan piyasalarda Belçikalı iş adamları için yatırım fırsatları hakkında yayınlanmakta olan bir yazı dizisi çerçevesinde Türkiye'ye yer verildi. 

Bazı yabancı kredi derecelendirme kuruluşlarının olumsuz açıklamalarına karşın, söz konusu yazı dizisinde Türkiye, "Belçikalı yatırımcıların iştahını kabartan piyasalar" arasında sıralandı.

Yazıda, darbe girişimi ve sonrasında Türkiye'de yaşanan olaylar Belçika iş çevreleri açısından yatırıma engel bir gelişme olarak değil, sadece dikkate alınması gereken bir unsur olarak değerlendirildi. 

Yatırımcılara FETÖ şirketleri uyarısı 

Yazıda dikkat edilecek unsurlar arasında, "15 Temmuz darbe girişiminde görüldüğü gibi, Türkiye'nin ve Türkiye'deki iş hayatının hızlı bir şekilde evrilebilmesi" gösterildi. Yabancı yatırımcıların Türkiye'de iş yaparken hiç olmadığı kadar dikkatli davranması istenirken, Türkiye'deki bazı iş çevrelerinin FETÖ elebaşı Fethullah Gülen'e yakın olarak bilindiği ifade edildi.

Yabancı yatırımcıların önemli bir sınamayla karşı karşıya olduğu belirtilen yazıda, bu bağlamda her türlü siyasi tartışmalardan kaçınmalarının ve analistlerin değerlendirmeleri yardımıyla bilgilenmelerinin yerinde olacağı kaydedildi.

Muhabir: Hasan Esen

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.