Ekonomi

'Türkiye İran'dan petrol alacak, karşılığında ray verecek'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım,"İran'a 80 milyon avroluk takas esasına göre bir sözleşme imzalattık. İran'dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecek." dedi.

26.04.2016 - Güncelleme : 26.04.2016
'Türkiye İran'dan petrol alacak, karşılığında ray verecek'

Karabük

KARABÜK 

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi Karabük-Zonguldak kesimi açılış töreni için geldiği Karabük'te, Valiliği ziyaret etti.

Vali Orhan Alimoğlu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin ve öteki ilgililer tarafından karşılanan Yıldırım, makama geçerek, Alimoğlu'ndan çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Şahin'den AK Parti hükümetleri dönemlerinde Karabük'te yapılan yatırımları dinleyen Yıldırım, Türkiye'nin demiryolu üretiminde dışa bağımlılığının sona erdiğini anlattı.

açılışını yaptıkları Irmak-Karabük-Zonguldak Demiryolu Hattı Rehabilitasyonu ve Sinyalizasyonu Projesi hakkında detaylar aktaran Yıldırım, hayata geçirilen demiryolu projesinin Türkiye'nin AB'ye üye olmadan yaptığı ilk önemli proje olduğunu vurguladı.

"İran'la 80 milyon avroluk takas esaslı bir sözleşme imzaladık"

Karabük'ün, cumhuriyet döneminde kurulan önemli bir ağır sanayi kenti olduğuna işaret eden Yıldırım, şöyle konuştu:

"Karabük'ün markası olan KARDEMİR'i yaşatmak ve Türkiye'nin kalkınmasına aynı şekilde katkı sağlaması için elimizden gelen her türlü gayreti sağlıyoruz. Biz iktidara geldiğimiz güne kadar ray yapamıyorduk. Şimdi Karabük'te Sayın Mehmet Ali Şahin'in de katkılarıyla ray üretiliyor, hatta dışarı satılıyor. Geçen gün İran'a 80 milyon avroluk takas esasına göre bir sözleşme imzalattık. İran'dan TÜPRAŞ petrol alacak buna karşılık da Karabük 80 milyon avro tutarında ray verecektir. Bu Karabük’ün bir yıllık işinin garantiye alınması demektir. Hem Karabük hem de ülkemiz için anlamlı ve önem arz ediyor."

Muhabir: Ahmet Özler

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın