Dolar
32.39
Euro
35.04
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,541.80
BTC/USDT
70,078.00
BIST 100
9,142.33
Ekonomi, Zeytin Dalı Harekatı

'Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalı'

TESK Genel Başkanı Palandöken, Zeytin Dalı Harekatı hakkında, "Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalı." dedi.

22.01.2018 - Güncelleme : 22.01.2018
'Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalı' Fotoğraf: AA/Cem Genco

ANKARA

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Zeytin Dalı Harekatı'nın bölgedeki Türk, Türkmen, Kürt ve Arapların huzur ve güvenliği için uluslararası hukuk normları çerçevesinde yapılan meşru bir operasyon olduğunu belirterek, "Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalı." ifadesini kullandı.

Palandöken, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Afrin'de başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'na ilişkin yazılı açıklama yaptı.

TESK olarak Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini vurgulayan Palandöken, operasyonun tek bir terörist kalmayıncaya kadar devam etmesi gerektiğini bildirdi.

Türkiye'nin, Suriye ya da başka bir ülkenin toprağında gözünün olmadığına dikkati çeken Palandöken, "Sınırlarımızın yanı başında bir terör koridorunun oluşmasına geçit verilmemelidir. Ülkemizin güvenliği için her türlü tedbiri almak en doğal ve meşru hakkımızdır. Ülkemizin terörle mücadelesi tüm dünyaya örnek olmalı." değerlendirmesinde bulundu.

Palandöken, Zeytin Dalı Harekatı'nın Kürtlere veya sivillere karşı değil, bölgedeki Türk, Türkmen, Kürt ve Arapların huzur ve güvenliği için uluslararası hukuk normları çerçevesinde yapılan meşru bir operasyon olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Operasyona destek veren tüm siyasi partilerimizi gönülden kutluyorum. Çünkü Zeytin Dalı hukuki, siyasi, ahlaki ve askeri açıdan doğru ve haklı bir harekattır. Harekatı gerçekleştiren Türk Silahlı Kuvvetlerine başarılar diliyoruz. Sınır güvenliğimiz için terör örgütlerini hedef alan harekat, aynı zamanda bölge barışının tesisine de hizmet etmektedir. Operasyonun başarıyla sonuçlanması için dualarımız Mehmetçiklerimizle. Mevzu ülkemizin güvenliği olduğunda esnaf ve sanatkarlar olarak her zaman her türlü fedakarlığa hazırız."

"Harekat, terör örgütlerine mesaj"

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın da vatan söz konusu olunca Türk milletinin yine tek ses ve tek yürek gibi davrandığını vurgulayarak, tüm siyasi partilerin birlikte hareket etmesinin sevindirici olduğunu ifade etti.

TŞOF olarak, askerlerin kayıp vermeden, bölgeye barış ve huzur getirerek geri dönmelerini dilediklerini belirten Apaydın, Zeytin Dalı Harekatı'nın terör örgütlerine büyük bir mesaj olacağını kaydetti.

Öte yandan Palandöken ve Apaydın, Bitlis'in Hizan ilçesinde, bölgeyi PKK'lı teröristlerden temizlemek, kullandıkları sığınak ve barınakları imha etmek için başlatılan "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Erdal Kavallı Operasyonu"nda çığ düşmesi sonucu şehit olan 5 askere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diledi.

Ankara Ticaret Borsası (ATB) Başkanı Faik Yavuz da Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıyla tamamlanması ve operasyona katılan tüm birliklerin görevlerini kayıpsız tamamlayarak yurda dönmelerini dilediğini belirtti.

Muhabir: Mehtap Yılmaz

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.