Dolar
32.37
Euro
35.03
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,535.30
BTC/USDT
70,032.00
BIST 100
9,124.75
Ekonomi

Zeybekci'den oyun ve otomotiv sektörüne müjde

Ekonomi Bakanı Zeybekci, oyun sektöründe teşvike yönelik çalışmalar yaptıklarını, otomotivde de ÖTV ve KDV ile ilgili standart bir uygulama olmamasına yönelik çalışma yaptıklarını söyledi.

13.04.2017 - Güncelleme : 13.04.2017
Zeybekci'den oyun ve otomotiv sektörüne müjde

ANKARA - AYŞENUR SAĞLAM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önemli potansiyel barındıran oyun sektörünün Türkiye'de yeni gelişmeye başladığını, sektörü teşvike yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Türkiye'de bilgisayar oyunları sektörünün geçen yıl 500 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğine dikkati çeken Zeybekci, "Sadece oyun için bu kadar ihracat yapılıyor. Oyun geliştiricilerimizi ihracat desteklerimizden yararlandırıyoruz, fuarlara katılmaları, tanıtım yapmaları yönünde teşvik ederek tüm masraflarını biz karşılıyoruz." ifadelerini kullandı.

Elektronik ve sanal oyunlarla animasyon oyunlarında da dünyanın merkezi olmak için bir proje üzerinde çalıştıklarını bildiren Zeybekci, şöyle devam etti:

"Yüzde 100 Türkiye'de üretilmiş, yüzde 100 katma değeri olan bir ihracat kalemi. 4-5 milyar dolarlık rakama ulaştığımızda çok büyük bir birikim, büyük bir iklim, büyük bir kültür vadisi oluşacak inşallah. Bu sektördeki gençlerimizle muhteşem bir bölge yaratacağız."

"Otomotivde standart bir ÖTV ve KDV uygulaması olmayacak"

Zeybekci, hükümetin ÖTV ve KDV ile ilgili adımlarının bazı sektörleri olumlu etkilediğini, otomotiv gibi bazı sektörlerde ise beklenti yarattığını söyledi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın mobilya ve beyaz eşyada KDV indirimini eylül sonuna kadar uzatma müjdesi verdiğini anımsatan Zeybekci, şunları kaydetti:

"Benim öngörüme göre, otomotiv sektöründe böyle bir şey olmayacak. Türkiye'de yaklaşık 21 milyon motorlu taşıt var, bunların yenilenmesiyle ilgili farklı bir çalışma olabilir, vergiyle ilgili farklı bir tedbir ya da destek olabilir ancak otomotivde, ÖTV ve KDV ile ilgili standart bir uygulama olmayacak. Dolaylı bir uygulamaya gitmek istiyoruz. Bir çalışmamız ve ilgili bakanlıklarla mutabakatımız var. Çalışma bittiğinde güzel bir şey ortaya çıkacak, bunun da sektöre etkisinin aynı şekilde olmasını bekliyoruz. 'Yerli üretilen otomobillerde geçerli olmak şartıyla' diye bir tedbiri de alarak bunu yapacağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın