Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,543.50
BTC/USDT
70,625.00
BIST 100
9,079.97
Ekonomi

Zirai don kayısıya zarar verdi

Malatya'nın bazı bölgelerinde etkili olan zirai don, kayısıda zarara neden oldu.

26.04.2017 - Güncelleme : 26.04.2017
Zirai don kayısıya zarar verdi

MALATYA

Malatya'da etkili olan zirai don nedeniyle kayısıda zarar oluştu.

Yeşilyurt Ziraat Odası başkanı Doğan Solmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte 24 ve 25 Nisan gecelerindeki zirai don nedeniyle bazı bölgelerde kayısıda zarar oluştuğunu söyledi.

Kayısıdaki zararın tespit edilmesi için Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünün saha çalışmaları yapacağını aktaran Solmaz, şunları söyledi:

"Bin 500 rakımdan yüksek bölgelerde kayısı çiçeklenme döneminde, bu bölgelerde zirai don dolayısıyla hasar var. Doğanşehir ilçesi Erkenek Mahallesi ve rakımı düşük olduğu dere yataklarında da zarar var. Akçadağ ilçesi Tohma Çayı Havzası ve Ören mahallelerinde ise kayısı çağla döneminde hasar gördü. Rekolte kaybı konusunda bir şey söylemek doğru olmaz, çalışmaların ardından zirai donun ne oranda etkili olduğu ortaya çıkacak."

Tarım Sigortaları Havuzu'nun (TARSİM) da ihbarlar doğrultusunda zararı belirleme faaliyetine başladığını ifade eden Solmaz, bu çalışmalarından sonra bu yılki tahmini kayısı rekoltesinin ortaya konabileceğini dile getirdi.

Muhabir: Orhan Yoldaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın