Yaşam, Engel Tanımayanlar

Engeli, kadın hattatın başarısına engel olmadı

Çocukluğunda geçirdiği kaza sonrası sağ elini kullanamayan 62 yaşındaki Aksan, emekli olduktan sonra sol eliyle hat yazmayı öğrenip Kur'an-ı Kerim'i 9 ayda tamamlayarak engellerin azmin önüne geçemeyeceğini gösterdi.

28.06.2017 - Güncelleme : 28.06.2017
Engeli, kadın hattatın başarısına engel olmadı

İSTANBUL - MÜCAHİT TÜRETKEN

Çocukluğunda geçirdiği kaza sonrası sağ elini kullanamayan 62 yaşındaki Samiye Aksan, emekli olduktan sonra sol eliyle hat yazmayı öğrenip Kur'an-ı Kerim'i 9 ayda tamamlayarak engellerin azmin önüne geçemeyeceğini gösterdi.

Evde geçirdiği kaza sonucu sakat kalan sağ elini kullanamaz hale gelen ve bundan sonraki yaşamına sol elini kullanarak tutunan Aksan, emekli olduktan sonra İSMEK kurslarına giderek ilgi duyduğu hat sanatını öğrendi.

Kadir Gecesi başlayıp Kadir Gecesi bitirdi

Aldığı eğitimle kendini geliştiren Aksan, geçen yıl Kadir Gecesi başladığı hat sanatıyla Kur'an-ı Kerim yazma işini yine Kadir Gecesi tamamlayarak azmin her türlü engeli aşabileceğinin en güzel örneğini oluşturdu.

Kadir Gecesi Kur'an-ı Kerim'i yazmaya başladıktan bir süre sonra cesaretini kaybettiğini, 3 aylık aranın ardından yine bir Kadir Gecesi'nde sabah ezanı okunurken çalışmasını bitirdiğini aktaran Aksan, "Böyle çok güzel bir tevafuk oldu. Son noktayı koyduktan sonra Hasan Çelebi hocamı arayıp müjdeyi verdim. Sonradan bir yere verdiği röportajda ‘Samiye Hanım'ın kendisine söylemedim ama ben o kadar mutlu oldum ki, oturdum şükür namazı kıldım. Hem ağladım hem de şükredip dua ettim böyle bir şeye vesile oldum diye' şeklinde konuşmuştu. Ben de o gece sabah namazımı kılıp, hatim duası yaptım Kur'an'ı bitirdiğim için. Uzun zaman sonra ilk kez gönül rahatlığıyla başımı yastığa koyup uyuyabildim." diye konuştu.

"Yüzde 73 engelim var. 1,5 yıl önce çok ağır bir açık kalp ameliyatı geçirdim. Şeker, tansiyon rahatsızlıklarım var ama hiçbir şey, hiçbir engel, insanın başarılı olmasına mani olamaz." ifadelerini kullanan Aksan, "Azmeden, çalışan, yürekten isteyen, 'Ben bunu yapabilirim diye inanan' herkes yapabilir. Benim için önemli olan hedefime varmış olmak." şeklinde konuştu.

Çamlıca Camisi için 36 kadın hattat bir araya geldi

Samiye Aksan, hattat Hasan Çelebi'nin talebiyle yapımı devam eden Çamlıca Camisi için 36 kadın hattatın bir araya gelerek Kur'an-ı Kerim yazdığına dikkati çekerek, "Kimisi noktasını, virgülünü koydu, kimimiz bir cüz yazdı. Kimimiz 1 sayfa, kimimiz 10 sayfa yazdı. Hepimizin bir emeği var. Şimdi Kur'an-ı Kerim'in tashih ve tezhip çalışmaları yapılıyor. Nasıl bir çalışma olduğunu biz de ciltlendikten sonra göreceğiz." dedi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.