Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,221.28
ETH/USDT
3,558.20
BTC/USDT
70,729.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Ampute futbolda hedef Avrupa şampiyonluğu

Türkiye'nin ev sahipliğinde 1-10 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Ampute Futbol Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türk Milli Takımı, ilk defa 12 ülkenin katılımıyla yapılacak organizasyonda birinciliği hedefliyor.

16.07.2017 - Güncelleme : 16.07.2017
Ampute futbolda hedef Avrupa şampiyonluğu Fotoğraf: AA/Oğuzhan Demiray

AKSARAY - Turan Kazak

Ampute Milli Futbol Takımı, Türkiye'nin ev sahipliğinde 1-10 Ekim'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'nda kupayı kaldırmayı hedefliyor.

Türkiye Futbol Federasyonunun, "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği, Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu bünyesindeki milliler, hazırlıklarına Aksaray Paralimpik Hazırlık Merkezi'nde günde çift antrenmanla devam ediyor.

Meksika'da 2014 yılında düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda üçüncülüğü bulunan ve geçen yıl Polonya'da yapılan "EURO Cup" turnuvasında birinci olan Ampute Milli Futbol Takımı, bu yıl ilk defa 12 ülkenin katılımıyla İstanbul'da düzenlenecek şampiyonada birinciliği amaçlıyor.

Türk Milli Takımı Antrenörü Uğur Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kampta şu an 18 sporcunun yer aldığını ve sıcak havaya rağmen çalışmalarını günde çift antrenmanla sürdürdüklerini söyledi.

Şampiyonaya az bir süre kaldığını ifade eden Özcan, "Avrupa Şampiyonası bu yıl ilk defa 12 ülkenin katılımıyla ve ülkemizin ev sahipliğinde yapılacak. Bu bizim için, federasyonumuz, oyuncularımız ve ülkemiz açısından çok önemli. Ampute futbolunun gelişmesi ve oyuncularımız için bu şampiyonaya çok önem veriyoruz." diye konuştu.

"Ampute futbolunda en önde gelen ülke biziz"

Uğur Özcan, ampute futbolunda ülke olarak çok iyi seviyeye geldiklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şu an dünyada ampute futbolunda en önde gelen ülke biziz. Çünkü liglerimiz var, oyuncu sayımız çok iyi düzeyde. O yüzden bu şampiyonada kupayı alarak bunu taçlandırmak istiyoruz. Oyuncularımızın moral ve motivasyonları üst düzeyde. Federasyonumuz bize çok iyi destek veriyor. İnşallah bu desteklerle o kupa bu yıl ülkemize gelecek. Bu şampiyona ilk defa 12 ülkenin katılımıyla ülkemizde yapılacağından dolayı tüm vatandaşlarımızı bizi desteklemeye davet ediyorum. Taraftarlarımızdan, A Milli Takım'ı nasıl destekliyorlarsa, tribünleri nasıl dolduruyorlarsa bu şekilde bize de destek olmalarını bekliyoruz. İnşallah hep beraber o kupayı kaldıracağız."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın