Dolar
32.37
Euro
34.98
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,579.90
BTC/USDT
70,823.00
BIST 100
9,079.97
Spor, Futbol

Aziz Yıldırım'dan istifa çağrılarına sert yanıt

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım,Yargıtay'ın "şike davasıyla" ilgili vereceği karardan tedirginlik duyduğunu belirterek, "Olumlu çıkacağını bilsem bırakırım ama bunlar böyle yaptıkça,şerefimle gelir aday olurum." dedi.

22.10.2016 - Güncelleme : 22.10.2016
Aziz Yıldırım'dan istifa çağrılarına sert yanıt

İSTANBUL 

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde gerçekleştirilen kulübün olağan yüksek divan kurulu toplantısında  Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ağır ifadeler kullandı.

Kendisi aleyhine medyada görevi bırakmasına yönelik bir kampanya yürütüldüğünü savunan Aziz Yıldırım, "Türkiye Cumhuriyeti'nde, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yine bu camianın büyük payı vardır. Yargıtay kararıyla her şey ya normale dönecek ya da yeniden başlayacak. Yargıtay kararının olumlu çıkacağını bilsem şerefsizim bırakırım ama bunlar böyle yaptıkça, sizin huzurunuzda şerefimle gelir aday olurum." diye konuştu.

Yargıtay'ın "şike davasıyla" ilgili vereceği karardan tedirginlik duyduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Taraftarın üzerinden de oyunlar var. İngiltere'de 'İstifa.' diye bağıranlar, Almanya'dan gelen, bilet vermediğimiz insanların yaptığı tezahüratlardır. İstersem bir dakikada keserim. Önemli olan bu değil. 3 Temmuz, Türkiye için çok önemlidir. Eğer 3 Temmuz'da Fenerbahçe Kulübü Başkanı, yönetimiyle, taraftarıyla mücadele etmeseydi öyle zannediyorum ki Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) arzuladığı sonuca çok önceden ulaşmış olacaktı. Türkiye'yi istediği yere getirecekti. Türkiye Cumhuriyeti'nin yanında 140 ülkede aynı bu sistemle dünyayı yeniden fethetme yapıyorlar, bu devam ediyor."

"Yargıtay'ın kararından sonra bırakacağımı tekrar ettim ama maalesef 3 yıl için seçilen biz yöneticiler, her başarısız neticeden dolayı 'İstifa etsin.' yorumlarıyla karşılaşıyoruz." diyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunu da Fenerbahçe camiasına kadar nüfus etmek için çalışanlar yapıyor. Yargıtay kararı açıklanana ve lehimize olana kadar buradayım. Beni ancak kongre üyeleri olan sizler gönderirsiniz. Beni sokakta, 3 tane medyadaki şerefsiz, ahlaksız gönderemez. Yargıtay kararını kimse kestiremez. Herkes 'Gerekenler olmuş, karar lehinize.' diyor. Ben tedirginim. Tedirginliğimi burada belirtiyorum. Yargıtay kararı maddi manevi önemli."

Medyanın yaptığı haberleri sert dille eleştiren Yıldırım, "Medyanın patronları yüz yüze gelince 'Aman yapmazlar, etmezler, şu, bu.' diyor. 2-3 televizyon var, her gece yayın yapıyorlar. Yalan yanlış. İçiyorlar viskiyi, programa gelerek konuşuyorlar. Türk örf ve adetlerine uygun olmayan her türlü cümleyi kullanıyorlar, hakaret ediyorlar. Hakarete maruz kalacak insanlar değiliz. Biz seçimle geldik, seçimle gideriz. 'Aday olmasın.' diyorlar. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 'Aday olma.' diyebilirler mi? Hakkınız var mı? Aday olmak istiyorlarsa şart koşmayacaklar. Kendine güvenen gelecek." şeklinde görüş belirtti.

Ali Şen'e cevap

Fenerbahçe Kulübünün eski başkanı Ali Şen'in kendisi hakkında "Bıraksın, onursal başkan yaparız." sözlerine de cevap veren Aziz Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ali Şen, bundan sonra konuşmak istiyorsan buraya gel. Öyle onursal başkan falan olma isteğim yok. Benim derdim Yargıtay... Bunu çözeyim, zaten kendim 'Ayrılacağım.' diye deklare ettim. Şerefsiz ve ahlaksızlar, her gece bunu işliyor. Ben 'Bu kulübün kapısında bekçi olurum.' dedim. 18 senemi bu kulüp için verdim. Mutlu muyum, mutluyum. Benim için onurdur. Bu onurun, şerefin de karşılığı olmalı. Adam çıkıyor televizyona, ağza alınmayacak şeyler söylüyor. Sokakta gezdirmem bundan sonra. Bizden fazla para kazanıyorlar, bize hakaret etmeye hakları yok. Her tenkite açığım, hakaret olmayacak. Adaletin yerine gelmesi için 17-25 Aralık'tan önce FETÖ'yle ilişkisi olanlar da bu ülkeye hesap vermeli. Viski içiyorlar masa altında, zevkine göre konuşuyor. Yan yana geldiğimizde de köpek gibi korkuyor köpek."

"Başkan olmak isteyen erkek gibi 'Adayım' diyecek"

Aziz Yıldırım, kulübe başkan olmak isteyen kişilere de seslenerek, "Gerçek Fenerbahçe taraftarı ne bağırıyorsa kabulümdür. Kim Fenerbahçe'ye başkan adayı olmak istiyorsa gelebilir ama erkek gibi 'Adayım.' diyecek. 'O olursa ben olmam.' demeyecek. 1998 yılında biz bu mücadeleye girdik. Ali Şen kulübün üzerinde kabus gibi duruyordu. Bir loca almayanlar, 'Bana hediye edin.' diyenler, fetva veremez. Burada babadan oğula kalacak miras yok. Burası Fenerbahçe Cumhuriyeti. Herkes böyle kabul etmeli. Ceketimi alır giderim, Fenerbahçe'nin neferi olarak kalırım." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Erkan Tiryaki

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.