Spor, Futbol

Beşiktaş'a Kiev'de soğuk duş

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Beşiktaş arasında oynanan maç 6-0 bitti. Bu sonuca göre Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

06.12.2016 - Güncelleme : 07.12.2016
Beşiktaş'a Kiev'de soğuk duş Fotoğraf: AA/Bülent Doruk

KİEV

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Beşiktaş arasında oynanan maç 6-0 bitti. Bu sonuca göre Beşiktaş yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

İlk yarı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla Beşiktaş arasında oynanan maçın ilk yarısı 4-0 ev sahibi takımın üstünlüğüyle tamamlandı. 

Beşiktaş, tarihi maçına gol yiyerek başladı. 9. dakikada Dinamo Kiev, sağdan kazandığı taç atışında gol buldu. Yarmolenko, güzel bir çalımla kurtardığı topu arka direkte boş pozisyondaki Biesedin'e aktardı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı boş kaleye göndererek takımını 1-0 öne geçirdi.

22. dakikada Quaresma'nın sol çaprazdan ortasında ceza alanı içinde siyah-beyazlı oyuncuların dokunamadığı top yandan auta gitti.

26. dakikada Hutchinson'ın ara pasında ceza alanı içinde sağ çaprazda topla buluşan Aboubakar'ın yerden şutunda, meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

28. dakikada Dinamo Kiev'in atağında atılan ara pasta Beşiktaş'tan Andreas Beck, topla buluşan Gonzalez'i düşürünce, hakem penaltı noktasını gösterdi ve Beck'i kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.

30. dakikada penaltı atışını kullanan Yarmolenko, meşin yuvarlağı filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 2-0.

32. dakikada Beşiktaş, kalesinde bir gol daha gördü. Tosic'in kaptırdığı ve kaleci Fabricio'nun uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Buyalskiy, Marcelo'nun müdahalesine rağmen meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-0. 

45+1. dakikada ani gelişen Dinamo Kiev atağında Yarmolenko'nun pasıyla topla buluşan Gonzalez'in vuruşunda, Beşiktaş savunmasının müdahalesine rağmen meşin yuvarlak filelere gitti ve Beşiktaş, mücadelenin ilk yarısını 4-0 geride kapadı.

İkinci yarı

52. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Yarmolenko, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda sert vurdu ancak Fabricio'nun müdahale ettiği meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırdı.

60. dakikada Oğuzhan'ın kaptırdığı topu alan Dinamo Kievli oyuncunun ortasında, kaleci Fabricio'nun uzaklaştıramadığı meşin yuvarlağı arka direkte tamamlayan Sydorchuk, farkı 5'e çıkardı: 5-0.

77. dakikada Beşiktaş savunmasının hatasında Dinamo Kievli oyuncu kaleci ile karşı karşıya kaldı. Kaleci Fabricio'nun müdahale ettiği topu önünde bulan Moraes, meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 6-0.

79. dakikada sol çaprazdan ceza alanına giren Moraes, kaleci Fabricio ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

81. dakikada Ryabalka'nın ceza alanı önünden şutunda, meşin yuvarlak yan direkten döndü. Dinamo Kiev'in ikinci kez pozisyon aradığı hücumda top auta çıktı.

Beşiktaş, rakibine 6-0 mağlup olarak Şampiyonalar Ligi'nden elendi.

En ağır yenilgilerden biri oldu

Beşiktaş, Ukrayna temsilcisi karşısında Avrupa'daki en ağır yenilgilerden birini aldı.

Şampiyonlar Ligi'nde daha önce İngiliz ekipleri Liverpool'a 8-0 ve Leeds United'a 6-0 yenilen Beşiktaş, Dinamo Kiev'e de aynı skorla mağlup oldu.

Siyah-beyazlı takım, 1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda da İzmir'deki maçta ise rakibine 5-0 yenilmişti.

Bu sezonki ilk yenilgisini aldı

Sezona iyi başlayan ve tüm kulvarda iddialı bir şekilde mücadele eden Beşiktaş, resmi maçlardaki ilk yenilgisini Dinamo Kiev karşısıda aldı.

Sezon başından beri yaptığı 20 resmi maçta rakiplerine boyun eğmeyen siyah-beyazlı takıma, Dinamo Kiev'e 6-0 yenildi.

Güneş yönetiminde en ağır mağlubiyet

Beşiktaş, teknik direktör Şenol Güneş, yönetiminde en ağır yenilgisini de Dinamo Kiev karşısında aldı.

Geçen sezon şampiyonluğu ulaşan ve 2016-2017'de şu ana dek namağlup mücadele eden siyah-beyazlı takım, rakibine 6 farkla yenildi.

Yine son maçta hüzün yaşadı

Siyah-beyazlı takım geçen sezon olduğu gibi 2016-2071'de Avrupa mücadelesindeki son maçta hüzün yaşadı.

Geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden, son haftaya kadar yenilgisiz ve lider olarak yoluna devam eden Beşiktaş, Sporting Lizbon'a 3-1 mağlup olarak Avrupa'dan elenmişti.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yenilgisiz olarak son haftaya iddiasını taşıyan siyah-beyazlı ekip, yine son hafta mücadelesinde bu sefer Dinamo Kiev'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'ndeki iddiasını yitirdi.

Yoluna Avrupa Ligi'nde devam edecek

Dinamo Kiev'e yenilerek Şampiyonlar Ligi'nden elenen Beşiktaş, Avrupa'da mücadele etmeye devam edecek.

Napoli ve Benfica'nın ardından grupta 3. sırada kalan siyah-beyazlı takım, UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele etme hakkı elde etti.

Devre arasında olay çıktı

Beşiktaş'ın ilk yarıyı 4-0 tamamlamasının ardından iki takım taraftarları arasında kavga çıktı. Maçın devreye girmesinin hemen ardından Beşiktaşlı taraftarların Dinamo Kievlilere yönelmesiyle gerginlik yaşandı.

Emniyet güçlerinin araya girmesine rağmen olaylar büyürken, bir özel güvenlik elemanı yaralandı. Gerekli önlemlerin alınmasının ardından olaylar yatıştı.

Rebrov: Beşiktaş mücadeleyi kaybetmeyi hak etmedi

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Beşiktaş'ı 6-0 yenen Dinamo Kiev'in teknik direktörü Serhiy Rebrov, siyah-beyazlı takımın mağlubiyeti hak etmediğini söyledi.

Rebrov, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Beşiktaş'ın takım halinde oynayarak maça başladığını belirterek, "Beşiktaş mücadeleyi kaybetmeyi hak etmedi." dedi.

Kendileri açısından güzel maçlardan birini ortaya koyduklarını kaydeden Rebrov, "Önceki maçları da kazanabilirdik ama maalesef olmadı. İyi maç ortaya koyduk." ifadelerini kullandı.

Karşılaşmada Beşiktaş aleyhine iki kırmızı kart gösteren ve bir de penaltı veren hakem Craig Thomson'un yönetimini değerlendiren Serhiy Rebrov, "Kırmızı kart oldu. Ben adaletsizlik olduğunu görmedim. Haksızlık yaptığını düşünmüyorum." diye konuştu.

Bir Türk basın mensubunun sadece Beşiktaşlı taraftarların yaptıklarını anlatmasıyla ilgili soru üzerine Rebrov, "Bu soruyu çeviri olmadan anladım. Ben bu duruma bir şey yapamam." değerlendirmesinde bulundu.

Güneş: Bu şekilde kaybetmek bizi çok üzdü

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 6. haftasında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımına 6-0 yenildikleri maça grup aşamasından bir üst tura yükselme iddiasıyla çıktıklarını ancak bu iddialarını kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.

Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, mücadelenin hakemini yönetiminden dolayı eleştirdi.

Şampiyonlar Ligi'nde devre dışı kalmalarının üzüntüsünü yaşadıklarını belirten tecrübeli teknik adam, "Bu şekilde kaybetmek bizi çok üzdü, böyle bir skoru hak ettiğimizi düşünmüyorum." dedi.

"Kabus gibi bir gece"

Karşılaşmanın hakemini değerlendiren Güneş, şöyle konuştu:

"Ağır söz söylemek benim için doğru olmaz. Konuşmama hakkımı kullanıyorum. İstanbul'daki maçta Alman hakemin vermediği penaltı, böyle bir penaltı veren hem de Napoli maçında verilen penaltıyı görürseniz başka yerlere gider. Bir söz söyleyip hata yapmak istemiyorum. Söyleyeceğimiz söz, yapacağımız hareket bize yeni zararlar verir. Kabus gibi bir gece yaşandı. Kararlara bakarsak görürüz. Bir söz söyleyip de ceza almak istemiyorum."

Şenol Güneş, eksik kalsalar da top oynamaya çalışmaları gerektiğini anlattı.

Bir yılın emeğini kaybettiklerini dile getiren Güneş, "Bütün bunları tecrübe etmek acı oluyor ama yaşanıyor. Bir an önce toparlanmak gerekiyor. Başarısızlık var, kötü sonuç var. Sorumlusu benim. Hiçbir oyuncuya eleştiri yapamam. Sadece gereksiz hata yaparak takımı eksik bırakmak ve kontrolü yitirmek konusunu düzeltmek zorundayız." ifadelerini kullandı.

Ukraynalı bir basın mensubunun, Beşiktaşlı taraftarların olay çıkardığı yönündeki soruya tepkili cevap veren Güneş, "Sahada utandıran durumu siz yazabiliyor musunuz? Olmayan penaltı pozisyonunu gördüm. Arkamda gözüm yok, sahaya bakıyorum. Siz sahaya bakarken demek ki tribüne bakıyordunuz." değerlendirmesinde bulundu.

Muhabir: Ercan Doğan

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.