Spor, Futbol

Emre Belözoğlu: Lider olarak devam etmek istiyoruz

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, "Hedefleri, hayalleri çok fazla dillendirme taraftarı değilim. Yine de hepimizin kafasında lider olarak devam etme isteği var." dedi.

19.10.2016 - Güncelleme : 19.10.2016
Emre Belözoğlu: Lider olarak devam etmek istiyoruz

İSTANBUL - HİLMİ SEVER

Medipol Başakşehir'in kaptanı Emre Belözoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde lider durumda bulunmalarını, sezon başında UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda oynadıkları 4 zorlu karşılaşmaya borçlu olduklarını belirtti. 

UEFA Avrupa Ligi'nde fizik ve oyun kalitesi olarak Süper Lig'in üstünde maçlar oynadıklarının altını çizen Emre, "Rijeka, diğer Türk takımlarına çıkmış olsaydı, çok zorlanacaklarını hatta eleneceklerini düşünüyorum. Ama biz onları eledik. Daha sonra ise ne yazık ki hemen hemen her Türk takımını eleyebilecek Shakhtar Donetsk karşımıza çıktı. Elendik ama bu maçlar bize lig öncesinde büyük güç kattı." diye konuştu.

"Bir maça hazırlanma konusunda örnek bir takımız"

Oturmuş sistemle Türkiye'deki diğer takımlardan bir adım önde olduklarını ifade eden Emre, "Hocamızın söylediklerini sahada en iyi şekilde uygulamaya çalışan bir ekibiz. Bir maça hazırlanma ve verilen sistemi uygulama açısından örnek bir takımız. İnşallah bu hep böyle devam eder. Kaybetmeden, kazanarak devam ederiz. Tabii ki bu kolay değil. Yakalanan bir hava var ve bunun bozulmaması için elimizden geleni yapıyoruz." şeklinde konuştu.

Şampiyonluk konuşmak için çok erken olduğunu vurgulayan deneyimli futbolcu, "Hedefleri, hayalleri çok fazla dillendirme taraftarı değilim. Yine de hepimizin kafasında lider olarak devam etme isteği var. Bunu kesinlikle inkar etmiyoruz ama hiç kolay olmayacağını da biliyoruz. Yıllarca oynadığım takımlarda önde gitmeye, lider olarak devam etmeye alışkın bir oyuncuyum. Böyle bir oyuncu grubunu burada oluşturmaya çalışıyoruz. Ben de bu anlamda hocamıza yardımcı oluyorum. Her zaman önde gitmek kolay değildir. Bunun içinde çok farklı parametreler var, hem oyuncu kalitesi hem kadro derinliği, şampiyonluk yolunda önemli konular. Bizim yapmamız gereken her maçı tek tek düşünmek." ifadelerini kullandı. 

"Milli takımda bir ümitsizlik havası oluşturulmaya çalışılıyor"

Emre, yıllarca formasını giydiği A Milli Futbol Takımı'nın durumuyla ilgili de açıklamalarda bulundu.

Milli takımın Dünya Kupası elemelerinde henüz 3 maç oynadığını anımsatan Emre, şunları söyledi:

"Milli takımda bir ümitsizlik havası oluşturulmaya çalışılıyor, bunu açıkçası doğru bulmuyorum. Daha 3 maç oynamışken, böyle olumsuz bir havanın estirilmesi doğru değil. Bir milli takımız var, bu ulusun milli takımı da bu takım. Orada görevlendirilmiş bir hocamız var. Fatih hoca bu anlamda gerekli tecrübeye sahip bir isim. Oyuncu ya da teknik adam olarak kişilerin değersizleştirilmemesi gerekiyor. Herkesin milli takımın arkasında olması lazım. Tabii ki sahanın içinde kalmak şartıyla eleştiriler olacaktır. O eleştiriler sahaya hem hoca hem de oyuncular için olumlu yansıyacaktır. Önümüzdeki 3 maçta alacağımız 9 puan, gruptaki durumu lehimize çevirecektir. Bu 3 maçtan 9 puan alabilirsek, Dünya Kupası'na gitme adına önemli bir avantaj yakalayacağız. Ama dediğim gibi, birlik beraberliğe en çok ihtiyacımız olduğu bugünlerde milli takıma destek olmak, milli takımın başındaki kişiye, oyunculara destek olmak gerekiyor."

"Milli takıma çağrılmayan oyuncular üzülür, bu doğaldır"

Emre Belözoğlu, Fatih Terim ile Arda Turan arasındaki sorunla ilgili ise şu değerlendirmeyi yaptı:

"Şahit olduğum bir şey olmadığından polemiklerle alakalı bir şey söylemem doğru olmaz ama çağrılmayan oyuncu arkadaşlarımızın üzüldüğünü biliyorum. Milli takıma çağrılmayan oyuncular üzülür, bu doğaldır. Üzülmezler ise problem vardır. İnanıyorum o problemler de milli forma, milli arma altında aşılacaktır. İnşallah önümüzdeki günlerde sıkıntıların çözüme kavuşacağını düşünüyorum." 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.