Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,209.07
ETH/USDT
3,600.10
BTC/USDT
71,261.00
BIST 100
9,059.39
Spor, Futbol

Ersun Yanal: Bugünkünden çok daha fazla hak ettiğimiz maçlar vardı

Trabzonspor Teknik Direktörü Yanal, "Bugünkünden çok daha fazla galibiyeti hak ettiğimiz maçlar vardı ama olmamıştı. Bugün istediğimiz golü bulduk ve kazandık ama önümüzde uzun bir süreç var." dedi.

22.10.2016 - Güncelleme : 22.10.2016
Ersun Yanal: Bugünkünden çok daha fazla hak ettiğimiz maçlar vardı

İSTANBUL

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Galatasaray karşısında aldıkları 1-0'lık galibiyetin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ersun Yanal, Galatasaray'ın gücüne dikkati çekerek, elde edilen 3 puanın kendilerine moral kazandırdığını aktardı.

Galatasaray'ın geride kalan sezona oranla önemli bir gelişim gösterdiğini anlatan Yanal, "Geçen yıldan farklı bir güçle lige başladılar. Görüntü o ki ligi fazlasıyla forse edecekler. Kazanma ve topa sahip olma iştahları yüksek. Bugün biz istediğimiz golü bulduk ve kazandık ama önümüzde uzun bir süreç var." dedi.

Ersun Yanal, çok önemli olduğunu düşündükleri bir maça çıktıklarını dile getirerek, "Bu kritik süreçte alacağımız sonuç çok önemliydi. Bu sonucu düşünüyor muydunuz diye sorarsanız, zor olacağını biliyorduk. Bugün planımız doğru işledi." ifadelerini kullandı.

Aldıkları kötü sonuçların kendilerini ligde hedeflerinden uzağa ittiğini anlatan bordo-mavili teknik adam, şunları söyledi:

"Bu sonuç bize moral ve enerji oldu. Önümüzdeki maçlarda bu enerjiyi kullanacağımızı düşünüyorum. Kritik sorunlarla uğraşıyoruz ve yoğun bir enerji harcanıyor. Başkanımız defalarca tekrarladı. Kulübün doğru yönetim kriterlerine sahip olması gerekiyor ve bu konuda önemli mesafe kat edildi. İyi oynadığımız maçlar oldu. Kazanabileceğimiz maçlar vardı. Bugünkünden çok daha fazla galibiyeti hak ettiğimiz maçlar vardı ama olmamıştı. Önümüzde daha uzun bir mesafe var. Önceki hataları yapmamak gerekiyor. Ayakları yere basan ve geleceğini iyi planlayan bir takım olmayı istiyoruz."

Yanal, maçtan sonra kulüp başkanı Muharrem Usta'nın, "Ersun hoca beni arayıp, kutladı." dediğinin aktarılması üzerine, "Benden daha meşakkatli bir yoldan geliyorlar. Çok ciddi bir darboğazda olduklarını hissediyorum. Sorumlulukları çok önemli. Bu maçtaki sonucun onlara derin bir nefes aldırdığını düşünüyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.