Dolar
32.33
Euro
34.85
Altın
2,195.91
ETH/USDT
3,579.50
BTC/USDT
70,650.00
BIST 100
8,987.33
Spor, Futbol

Fenerbahçe'nin konuğu Gaziantepspor

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 5. haftasında Gaziantepspor'u yenerek seyircisi önünde bu sezon ilk galibiyetini almak istiyor.

Erkan Tiryaki  | 24.09.2016 - Güncelleme : 24.09.2016
Fenerbahçe'nin konuğu Gaziantepspor

Istanbul

İSTANBUL 

Süper Lig'in ilk 3 haftasında sadece 1 puan alarak tarihinin en kötü başlangıcını yapan sarı-lacivertliler, geçen hafta Kasımpaşa karşısında aldığı farklı galibiyetle moral buldu.

Kasımpaşa'yı deplasmanda 5-1 yenerek 3 puan sevincini yaşayan Fenerbahçe, Gaziantepspor'u geçerek galibiyet serisine başlamayı hedefliyor.

Bu sezon sahasında Kayserispor'la 3-3 berabere kalıp Bursaspor'a 1-0 yenilen Fenerbahçe, seyircisini bu maçta sevindirmek için mücadele edecek.

İsmail Kartal yönetimindeki Gaziantepspor ise ilk 4 maçta 4 puan topladı. Trabzonspor'u yenip, Adanaspor'la berabere kalan kırmızı-siyahlılar, Gençlerbirliği ve Medipol Başakşehir'e ise kaybetti. Son iki haftada birer galibiyet ve yenilgi alan kırmızı-siyahlılar, Kadıköy'de puan veya puanlar alarak Gaziantep'e dönmeyi amaçlıyor.

Fenerbahçe ile Gaziantepspor arasında saat 19.00'da Ülker Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı hakem Fırat Aydınus yönetecek.

Advocaat kadroyu bozmayacak

Fenerbahçe Teknik Direktörü Dick Advocaat, geçen hafta farklı kazanan takımında değişikliğe gitmeyi düşünmüyor.

Fenerbahçe'nin Gaziantepspor karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:

Volkan Demirel, Van der Wiel (Şener Özbayraklı), Kjaer, Skrtel, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Ozan Tufan, De Souza, Lens, Volkan Şen, Emenike.

Van Persie takımla çalışmadı

Yaklaşık 1 haftadır takımla çalışmalara katılmayan sarı-lacivertlilerin tecrübeli futbolcusu Robin van Persie'nin yine kadroya girmesi zor gözüküyor.

Teknik direktör Advocaat'ın vatandaşını geçen hafta olduğu gibi yine ilk 18 kişilik kadroya dahil etmesi beklenmiyor.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan diğer forvet oyuncusu Jose Fernandao da Gaziantepspor karşısında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ile Gaziantepspor 61. randevuda

Fenerbahçe ile Gaziantepspor lig tarihinde 61. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan maçlarda Fenerbahçe'nin galibiyet sayısında 40-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar 9 maçta da eşitliği bozamazken, Fenerbahçe 128, Gaziantepspor ise 57 gol attı.

Geçen sezonun ilk yarısında Gaziantep'te yapılan müsabaka 2-2 tamamlandı, İstanbul'da ise 3-0 Fenerbahçe galip geldi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.