Dolar
32.38
Euro
35.07
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,537.10
BTC/USDT
70,105.00
BIST 100
9,118.18
Spor, Futbol

İlhan Cavcav hayatını kaybetti

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

22.01.2017 - Güncelleme : 23.01.2017
İlhan Cavcav hayatını kaybetti

ANKARA

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, beyin kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede 81 yaşında vefat etti. 

Cavcav, iki gün önce dengesini kaybederek düşmüş, kolunu ve kafasını çarpmıştı. Ankara'daki Güven Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesine alınan duayen başkan, makinaya bağlı olarak yaşatılıyordu. 

Bu sabah durumu ağırlaşan Cavcav'ın kalbinin durduğu ve yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı öğrenildi.

Gaziantepspor-Gençlerbirliği maçı İlhan Cavcav'ın vefatı nedeniyle ertelendi

Güven Hastanesi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cavcav'ın dün saat 06.30'da hastaneye getirildiği ve tedavi altına alındığı anımsatılarak, "Sayın İlhan Cavcav'ı bugün saat 11.00 itibarıyla kaybetmiş bulunmaktayız. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz." ifadelerine yer verildi.

Türk futbolu yasta

Gün içinde yapılan bilgilendirmede, Cavcav'ın ani bilinç kaybı nedeniyle acil servise getirildiği ancak bu sırada solunumunun durduğu ve bu nedenle solunum destek cihazına bağlandığı kaydedilmişti.

Şeker hastalığı, hipertansiyon, kronik obstrüktif akciğer hastalığı, kronik böbrek yetmezliği bulunan Cavcav'ın yapılan muayene ve tetkikler sonucunda ciddi bir beyin kanaması geçirdiği saptanmış ve Cavcav yoğun bakıma alınmıştı.

Cavcav'ın cenazesi pazartesi günü toprağa verilecek

İlhan Cavcav'ın oğlu Murat Cavcav, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Cenaze programını salı günü olarak planlamıştık. Ancak aile içinde yaptığımız istişareler sonrasında, programı geciktirmeden pazartesi yapmaya karar verdik." dedi. 

Murat Cavcav, İlhan Cavcav'ın eseri olan Beştepe İlhan Cavcav Tesislerinde bir anma töreni düzenleyeceklerini ifade ederek, "Oradan da Kocatepe Camisi'nde öğleyin kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığı'nda toprağa vereceğiz." diye konuştu. 

Erdoğan'dan Cavcav ailesine taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gençlerbirliği Kulübü Başkanının vefat haberini almasının ardından, bugün İstanbul-Darüsselam yolculuğu esnasında, merhumun oğlu Murat Cavcav'ı telefonla aradı.

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Cavcav'ın vefatından müteessir olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhuma Allah'tan rahmet dileğinde bulunduğu görüşmede, aileye de taziyelerini iletti. 

Erdoğan: Cavcav, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, vefat eden Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ın Türk futboluna yaklaşık 40 yıldır değerli hizmetlerde bulunduğunu belirterek, "Sporseverlerin gönlünde müstesna bir yer edinen İlhan Cavcav, her zaman sevgi ve saygıyla yad edilecektir" ifadelsini kullandı.

Erdoğan, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden İlhan Cavcav için başsağlığı mesajı yayımladı.

Bakan Kılıç'tan Cavcav için taziye ziyareti

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Cavcav'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendiğini belirttiği, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"Türk sporunun duayenlerinden, 1978 yılından beri başkanlığını yaptığı Gençlerbirliği Kulübüne ömrünü adayan İlhan Cavcav'ın vefatını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Hastalığının son anına kadar spora hizmetini sürdüren, özverili ve çalışkan tutumuyla spor camiasında efsane olarak anılan Cavcav'ın emekleri ve katkıları daima saygı ve minnetle anılacaktır. Kulüpler Birliği Onursal Başkanı da olan merhum İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, ailesi, Gençlerbirliği ve futbol camiamıza baş sağlığı diliyorum." 

Bakan Kılıç ayrıca Cavcav'ın taziye evini ziyaret etti.

Yıldırım'dan taziye telefonu

Ziyareti sonrasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Başbakan Binali Yıldırım'ın telefonla aileyle görüştüğünü, "Spor camiası olarak kendilerine destek veriyoruz ve vermeye devam edeceğiz. İnşallah ismi ilelebet Türk spor camiasında ve dünya sporunda yaşayacak." ifadelerini kullandı. 

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, taziye mesajı yayımladı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, taziye mesajını Twitter hesabından paylaştı.

Bakan Çavuşoğlu, mesajında "Türk futbolunun gelişimine büyük katkıları olan İlhan Cavcav'a Allah'tan rahmet, ailesine ve Gençlerbirliği Kulübüne başsağlığı diliyorum." ifadesine yer verdi. 

Kılıçdaroğlu'ndan taziye

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını bildirdi.

Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki mesajında Cavcav'ın vefatıyla ilgili, "Futbolumuzun duayen ismi, Gençlerbirliği Kulübü'nün efsane başkanı İlhan Cavcav'ı kaybetmenin hüznünü yaşıyorum. Mekanı cennet olsun" ifadesini kullandı.

Bahçeli'den başsağlığı mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İlhan Cavcav için bir başsağlığı mesajı yayımladı.

Türk futbol hayatında büyük ve derin izleri bulunan, ömrü mücadeleyle geçmiş Cavcav'ın vefatından büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Bahçeli, mesajında "Aynı zamanda saygın ve ülkesine gönülden bağlı bir iş adamı unvanı taşıyan merhum Cavcav'ın hizmetleri unutulmayacak, geride bıraktığı eser ve çalışmaları her zaman hayır ve şükranla yad edilecektir." ifadesine yer verdi. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın