Spor, Futbol

Özbek'ten 'Kemerburgaz' açıklaması

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin taşınması için Kemerburgaz'da inşa edilmesi planlanan yeni yerin izinlerinin alındığını açıkladı.

13.12.2017 - Güncelleme : 13.12.2017
Özbek'ten 'Kemerburgaz' açıklaması

İSTANBUL

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin taşınması için Kemerburgaz'da inşa edilmesi planlanan yeni yerin izinlerinin alındığını duyurdu.

Türk Telekom Stadı içinde yer alan Özhan Canaydın Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen aralık ayı olağan divan kurulu toplantısının ilk bölümünde gündem dışı söz alan Dursun Özbek, Kemerburgaz'da inşa edilmesi planlanan yeni tesisle ilgili üyelere önemli bilgiler aktardı.

Florya Metin Oktay Tesisleri arazisi için, gelir elde etme amaçlı olarak Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı ile yapılan çalışmaları hatırlatan Özbek, yeni tesisin Kemerburgaz'a yapılması amacıyla sürdürülen çalışmalarda sona gelinerek, gerekli tüm izinlerin alındığını aktardı.

Özbek, Kemerburgaz'da yaklaşık 140 dönüm bir arsanın kulübe kazandırılması için çalışma içinde olduklarını hatırlatarak, şunları söyledi:

"Orman içinde, 6 nizami sahası, kapalı salonları, yerleşkesi, altyapıya hizmet edecek bölümleri olan bir kompleks planladık. Uzun süredir çalıma içindeydik. Çalışmalar neticelendi. Gerek Milli Savunma Bakanlığı, gerek Orman ve Su İşleri Bakanlığı, gerekse de Maliye Bakanlığından gerekli izinleri aldık. Sonrasında 49 yıllığına üst kullanım hakkı için Başbakanlık izni gerekiyordu. Dün Sayın Başbakan ile bir araya geldim ve bu oluru da aldım. Kemerburgaz'da yapılacak tesislerin, Galatasaray'a hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Bize desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza, Sayın Başbakanımıza, ilgili bakanlıklara ve çalışanlarına özel bir teşekkür gönderiyorum."

"Proje hazır"

Kemerburgaz'a inşa edilecek tesisin resimlerini sinevizyonda izleten Başkan Özbek, "Projesi hazır. Bir spor kompleksi olarak buranın imar ve inşasını Emlak Konuk Gayri Menkul Yatırım Ortaklığı yapacak. İvedilikle buraya taşınmamız için de tüm Galatasaraylıların destek vermesini istiyorum. Çünkü beraber yaptığımız işler, başarılar çok daha görkemli oluyor." dedi.

Türk Telekom Stadı'nın yanına yapılacak spor salonu için gerekli ruhsatı, Sarıyer Belediye Başkanı Eyüp Genç'in bizzat getirdiğini anlatan Özbek, Galatasaray Müzesi'nin stada taşınması çalışmalarını da büyük ölçüde tamamladıklarını ve ocak ayı içinde bir açılış planladıklarını söyledi.

Özbek'ten Fatih Altaylı'ya tepki

Dursun Özbek, sarı-kırmızılı eski yönetici Fatih Altaylı'ya, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle tepki gösterdi.

İlk olarak, ligde son oynanan Teleset Mobilya Akhisarspor maçı sonrası yaşanan olayları hatırlatan Özbek, "İlk yarı iyi onyamadık, sonrasında ise 4-2 maçı aldık. Bunun sevincini yaşamak varken, maç sonunda protesto edildik. Protesto ile kalınmadı, bulunduğum mekana yönelik, söylenenleri bir tarafa koyuyorum, fiziki olarak bozuk para gibi şeyler atıldı. Bir arkadaşımın da kafası yarıldı. Bize ne oluyor Allah aşkına? Biz beraberce sevinemeyecek miyiz?" derken, ardından, Fatih Altaylı'nın kendisi ve yönetimiyle ilgili sert ifadeler kullandığı programdan bir bölümü katılımcılara izletti.

Bu esnada bazı üyeler sözleri nedeniyle Altaylı'ya, bazı üyeler ise görüntünün yayınlanması nedeniyle yönetime tepki gösterdi. Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın, sonlandırılmasını istemesine karşın, başkan Özbek, yayının izlenmesi konusunda ısrarcı oldu.

Yayının izlenmesi sonrası, "Değerli Galatasaraylılar, biz bu duruma geldik." ifadelerini kullanan başkan Özbek, "Galatasaray Başkanı ve yönetimi, genel kurul tarafından seçilir. Herkes genel kurula saygı duyacak. Galatasaray'a duyduğun saygıyı, başkanına göstermek zorundasın. Niye Galatasaray'ı başkanı vasıtasıyla yaralıyor, tartışılır duruma getiriyoruz." diye konuştu.

Altaylı ve Özbek kürsüden barıştı

Yaşanan gerilim sonrası görüşler bölümünde söz alan Fatih Altaylı, sözleriyle ilgili olarak kürsüden özür dileyerek ortamın yumuşamasını sağladı.

Kulüpte 35 yıldır bulunduğunu kaydeden Altaylı, yönetim kurulunun üyelikten atılma isteğiyle kendisini disipline verdiğini aktarırken, hedef gösterildiğini savunurken, "Eğer söylediklerimde haddimi aştıysam, böyle bir durum varsa, tüm Galatasaray camiasından çok özür diliyorum." şeklinde konuştu.

Galatasaray'ın hayatında önemli bir yer tuttuğuna dikkati çeken Altaylı, şöyle konuştu:

"Kulübün kötü yönetildiğini, Galatasaraylıların aklıyla dalga geçildiğini düşündüğümde sinirleniyorum. Başkanlık makamından da özür diliyorum. Duygularıma kapılarak bir şeyler söylediysem, bir kez daha bu makamdan özür diliyorum. Bu özürleri diliyor olmam, başkanlık koltuğunda oturana yönelik eleştiri hakkımı elimden almaz. Ben, çok yakın olduğum Faruk Süren'i bile çok eleştirdim. Özhan Canaydın ağabey için neler yazdım. Telefon açarlardı, konuşurduk. Biz böyle gördük. Beni kulüpten atabilirsiniz ama burası benden gitmez. Bunu da bilesiniz."

Altaylı'nın konuşmasının ardından tekrar söz alan başkan Dursun Özbek, "Sevgili Fatih, sen Galatasaray aşığısın biliyorum. Bu makamı böyle yerden yere vurursan, yarın ne yapacağız? Devran döner, ben giderim, sen gelirsin. Özür dilemesi onun efendiliğini gösteriyor ve bunun için teşekkür ediyorum." şeklinde görüş belirtti.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.