Spor, Futbol

Spor Toto Süper Lig'de derbi haftaları belli oldu

Spor Toto Süper Ligde 2016-2017 sezonu derbi maçlarının haftaları belli oldu.

18.07.2016 - Güncelleme : 18.07.2016
Spor Toto Süper Lig'de derbi haftaları belli oldu

İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig 2016-2017 Turgay Şeren Sezonu fikstürü çekilirken, derbi maçların oynanacağı haftalar da belli oldu.

Türkiye Futbol Federasyonunun Riva'da yer alan idari merkezindeki Orhan Saka Salonu'nda gerçekleştirilen kura çekimi sonrası, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın kendi aralarında oynayacağı derbi müsabakaların haftaları netleşti.

Sezonun ilk derbi karşılaşması, ligin 5. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında Vodafone Arena'da yapılacak. Bu müsabakanın rövanşı, 22. haftada gerçekleştirilecek.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın karşı karşıya geleceği ikinci derbi maçı ise 11. haftada Ülker Stadı'nda oynanacak. İki takım, ligin ikinci yarısında ise 28. haftada kozlarını paylaşacak.

Ligde ilk yarının son derbisinde ise 13. haftada Fenerbahçe ile Beşiktaş, Ülker Stadı'nda karşı karşıya gelecek. Bu derbinin rövanşını ise takımlar 30. haftada oynayacak.

Sezonun ilk yarısındaki derbilerde Galatasaray'ın iki maçını da dış sahada, Fenerbahçe'nin ise iki müsabakasını da kendi sahasında yapacak olması dikkati çekti.

Öte yandan Trabzonspor, ligin 8. haftasında Galatasaray ve 10. haftasında Beşiktaş ile deplasmanda karşılaşacak. Bordo-mavili ekip, 16. haftada ise Fenerbahçe'yi evinde konuk edecek.

Muhabir: Mehmet Fatih Duman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.